KINOFOBIJA # Spun (2002) @ 9.10

9. oktober 2012 ob 19:00


Svet kokainskih odvisnikov v ameriškem kotlu. Skupaj v filmu Mickey Rourke, Debbie "Blondie" Harry, John Leguizamo in kopica ameriških nič-več-najstnikov. Zadet ne pridiga, ne svetuje in ne pametuje. Zadet nam kaže odvisnost "od znotraj", pelje nas skozi labirint kokaina in nas spusti po divjem toboganu adrenalinskih občutkov. Ko iz igranega filma preide v domišljijski svet animiranega vemo, da smo spet "high".

Spoznali bomo malega lokalnega dilerja Spider Mikea, prelestno narkomansko lepotico Nikki, destilatorja Kuharja "The Cook-a", zadetka Rossa ter njihove naključne in mimobežne znance iz življenja vsakodnevnega zadevanja. Ross je pripravljen narediti marsikaj za nekaj gramov, Spider Mike je samo za noževo konico stran od tega, da se mu povsem utrga, Nikki ima svojega Cooka in Cook ima svoj kemijski laboratorij. Nobeden pa nima življenja, vsi imajo samo životarjenje.

Boste šokirani? Vas bo pretreslo? Najbolj verjetno, vendar to ni fikcija, to je realnost ameriškega vsakdana z zahodne obale. Bo kmalu tudi pri nas tako? Ni rečeno, da ne. Pripravite se!