Trainstation Squat # O nas

Že kar nekaj časa je minilo odkar smo se 18. junija 2011 naselili v prostore na Kolodvorski 8, pri železniški postaji v Kranju. Takrat v nikogaršnje lasti, danes last M.O.KRANJ. Od septembra 2011 do 2012 smo izvedli okrog 100 prireditev v režiji KUD-a Subart, Vibe department, NKLG, Spiritual Submarine, Forestdelic, Volume, Interparty, KD quilenium, The Mor(R)ons ...

V enem samem letu nam je uspelo pod eno streho združiti skoraj, da vse aktivne lokalne organizatorje nekomercialnih alternativnih dogodkov. Prostor je postal zatočišče, stičišče, lahko bi rekli tudi center kranjske urbane, nekomercialne, alternativne ter mladinske kulture, ki se je že uveljavil tako doma kot tudi v tujini. Najdete nas tudi v knjigi Urada za Mladino in Ustanove Pohorski Bataljon "NA TRDNA TLA", ki predstavlja pomen tovrstnih samoniklih prizorišč v Sloveniji.

Trenutno v prostorih še vedno potekajo dela in sicer: 

  • KLUB - večnamenski prostor za prireditve ,
  • ATELJE - prostor za umetnike, sitotisk, šivalnice, slikarstvo in kiparstvo,
  • GLASBENI STUDIO za bende, DJ-e in producente,
  • SKATE RAMPA za rolkanje
  • ter Manjši klubski prostor z računalniki, kuhinjo, barom itd.
Hvala vsem obiskovalcem, podpornikom, društvom ter ostalim, ki nam stojite ob strani in tako sodelujete z nami. Vlak odhaja naprej, naslednje postaje pa si oglejte v aktualnem programu.