Hipijada

23. november 2012, od 21 ure # FB Event

Letošnjo jesensko hipijado bodo tokrat popestrili živi ritmi ljubljanske zasedbe Dirty Sanchez, ki igra mediteransko fuzijo etno in fank glasbe. Svežo in uigrano zasedbo sestavlja pet izkušenih glasbenikov, ki spretno mesajo avtorsko glasbo in aranzersko predelane tradicionalne pesmi. Vecinoma gre za zlitje balkanske, afriske in spanske romske glasbe, interpretirane na funky način, kar ji daje močan plesni groove.

Torej ne pozabite na plesne čeveljce, kakršnekoli že. In se obleči v hipije, da boste spet lahko svobodno zavrteli krila iz zaprašene mamine omare ter se združili v krogu veselja, pesmi in norenja. Kjer je cvetje, tam so prijetne vonjave svobode in ja, letos bo še bolj noro, saj so zaradi znanstvenega napredka v roku enega leta izboljšave časovnega stroja dosegle mejo neverjetnega. Od sedaj naprej je potovanje ob piskanju Jimijeve kitare in Morisonovih krikih še bolj odštekano kot prej. Vrata neskončnih dimenzij se bodo odprla in nas popeljala na nepozabno mistično potovanje.

Zopet se bomo povzpeli med griče Woodstocka in doživeli tista 60ta. Popeljali se bomo v obdobje pisanih VW transporter kombijev, dolgih las, rož, raznoraznega eksperimentiranja in vibracij psihedeličnega rocka.

Pilotsko kabino bo zasegel že izkušeni letalec Rok ki bo skrbel za prijeten polet skozi čas.

Vstopnina: 3 € hipiji / 3,5 € ne-hipiji

Aleksander Kuzmić - vokal, akustična kitara,
Aleš Zorec - bobni,
Jairo Enrique Benitez Habib - bas kitara,
Jaka Birsa - saksofon,
Uroš Jezdić - harmonika.