IQ42 in The Fishkillers # Koncert neuveljavljenih glasbenih skupin

3. november 2012, od 21 ure # Vstopnine ni! # FB Event


IQ42
Band je začel igrati leta 2011, ko so se trije glasbeniki - Peter, Matevž in Matej občasno zbrali in preigravali ritme znanih rock uspešnic. Na vaje je vse bolj pogosto prihajal tudi Mare, ki je bil s svojim glasbenim znanjem v igranju bobnov in kitare popolno dopolnilo novonastalemu bendu. Vadili so vedno bolj pogosto in vaje niso bile več le kratkočasenje, temveč so postale resno sredstvo za dosego cilja - čim več svojega materiala. Mladostna zagnanost in izkušnje sta očitno prava kombinacija za dober Punk rock bend.
Začelo je nastajati vedno več pesmi, po letu dni pa se ponašajo z več kot uro dolgim programom. Skupina je imela tudi nekaj koncertov, odziv pa je bil fenomenalen. Med drugim so nastopali na kranjskem Tednu mladih, na enem festivalu na Bledu, v Medvodah na motozboru, v Škofji Loki Pri rdeči ostrigi, v Loškem pubu, v B baru v Retečah... Septembra se nameravajo podati v studio in posneti njihov prvi album.


The Fishkillers so indie pop/rock band katerega ustanovna člana sta Jernej Cuder (vokal) in Jani Klavora (kitara). Leta 2010 sta tako začela z nekaj samostojnimi projekti, kmalu pa so se jima pridružili še Jure Klavora (kitara), Damjan Oražem (bas kitara) in pa Saša Alič (bobni). V takšni zasedbi delujejo le slabo leto, vendar od publike prejemajo pozitivne odzive, kar jim daje še dodaten zagon za preboj na slovensko sceno. Aprila so si z zmago na predizboru za Mesto mladih 2012 priborili nastop v Novi Gorici in kot predskupina igrali Elvis Jacksonom.