Thraw, Vigilance, Burning Noise, Moshead # Metal Koncert

17. november 2012, od 21 ure # Vstopnina: 6€ # FB Event

THRAW (thrash - Koroška)
Koroška thrash artilerija, znana pod imenom Thraw, se po relativno dolgi odsotnosti vrača na koncertne odre. Skupina je v zadnjih petih letih vedno znova prezentirala, kaj pomeni energija, združena s tehnično kompleksnostjo in udarnostjo, v samosvoji obliki thrash metala, ki je vedno udarila direktno v glavo in tudi tokrat ne bo nič drugače. Za to priložnost pripravljajo poseben set, skupek vseh dosedanjih studijskih izdaj, podkrepljen še s presenečenjem ali dvema. Thraw so nedavno podpisali za domačo založbo Metal Tank Records, pri kateri bodo predvidoma konec pomladi izdali novi album, delovno naslovljen Decoded Past, Factual Perspective. Pred tem nameravajo v samozaložbi v omejeni nakladi 200 izvodov ponovno izdati tudi EP Injecting Hate iz leta 2008, ki bo dosegljiv na prihajajočih koncertih.


VIGILANCE (speed/heavy - Postojna)
Speed/heavy metal zasedba Vigilance iz Postojne je v zadnjih dveh letih nazorno pokazala, zakaj so eden izmed bolj perspektivnih bandov, ne samo v Sloveniji, temveč tudi globalno. To so lani več kot uspešno zabeležili tudi na debitantskem EPju imenovanem Steeds Of Time. Okultne teme, odlična kombinacija NWOBHM ritmov in še česa je zaščitni znak skupine, ki je trenutno v fazi snemanja novega studijskega izdelka.


BURNING NOISE (black'n'roll - Kras)
Burning Noise je black'n'roll zasedba s Krasa, ki jo sestavljajo nekateri bivši oziroma sedanji člani Authanasia in Goatblood, za bobni pa sedi Boštjan Frančeškin - Bišto, glavni organizator festivala Metal Mania Open Air. Skupina obstaja od leta 2010 in ustvarja avtorsko glasbo, nekakšen peklenski zvarek legendarnih Venom in Motörhead, ki pa spominja tudi na početje kakšnih Chrome Division ali celo novih Darkthrone. Konec letošnjega poletja so izdali svoj prvi demo z naslovom A Sea Of Rocks.


MOSHEAD (thrash - Škofja Loka)
Moshead je mlada thrash metal zasedba iz Škofje Loke, ki je nastala pred dobrim letom. Po napornem iskanju bobnarja so kmalu odšli v studio S&M Krajnik in posneli avtorski komad z naslovom Evil. Odzivi so bili zelo dobri, zato so kmalu organizirali uspešen samostojen koncert, ki sta mu sledila še dva na domačem terenu. Trenutno fantje delajo na novem materialu in želijo odigrati čim več koncertov.