Koncert neuveljavljenih skupin - Sew us Together, Zaria, Rusty Swords


12. januar 2013

SEW US TOGETHER (metal/HC/crust)
Sew Us Together so mlada tričlanska zasedba iz različnih koncev Slovenije. Bend so formirali novembra 2011, z željo po igranju hitre in agresivne glasbe, ki bi se jo najlažje opisalo kot neko nestabilno zmes metal-a, hardcore-a in crust-a. Navdih črpajo iz žanrsko zelo različnih zvrsti in bendov, besedila pa so večinoma zelo mračna, pesimistična ter pusta in so odsev sveta v katerem živimo.ZARIA (epic folk metal - Medvode)
Spomladi leta 2011 sta Inez in Miha, v želji po ustvarjanju avtorske glasbe, pričela z ustanavljanjem skupine. Skupaj z drugimi prvimi člani se je ustvarila zasedba pod imenom Zaria. Le-ta se je od začetka nekoliko spremenila, a vendar ostaja močno jedro ki ustvarja naprej in pogumno stopa po začrtani poti.
Z nastopanjem so začeli sredi leta 2012, kar je vsem članov vlilo novega zagona, zato so se začetek jeseni 2012 odpravili v studio DYZ Sonic Temple Studio, kjer so posneli svoje prve avtorske skladbe: Prebujenje, Boj, Njun svet in Modro obzorje. Cilj Zarie je gojiti močno prijateljstvo ob ustvarjanju avtorske glasbe in predstavljanju le-te širši javnosti.

spletna stran: http://www.zaria-band.si/


RUSTY SWORDS (heavy metal - Zagorje)
Rusty Swords je mlada heavy metal zasedba iz Zagorja. Fantje skupaj igrajo že od leta 2010, ko so začeli preigravati pesmi skupin Iron Maiden, Judas Priest, Deep Purple ipd. V letu 2011 so že imeli nekaj koncertov, ki so bili precej uspešni, ter so skupino spodbudili k resnejšemu udejstvovanju v glasbi. Tako so v leto 2012 vstopili z novim pristopom in svežimi idejami, začeli pisati avtorske pesmi, ter izpopolnjevati glasbeni talent. Leto 2012 je bilo tudi koncertno zelo uspešno, posebno v spomin so se vtisnili kresovanje v Kisovcu, kjer so igrali pred publiko, ki je štela več kot tisoč ljudi, igrali na poroki lokalnega moto kluba, oktobra pa na Halloween dogodku v Trbovljah, kjer so pustili močan pečat. V letu 2013 načrtujejo v prvem trimesečju predstaviti svoj prvi singel, ter proti koncu leta izdati svoj prvi CD.Vstop prost!