Koncert Werefox

2. februar, 2013

Werefox so najbolj vroč alter rock band na slovenski sceni, promocija za novo izdajo "I am memory" pa uspešno poteka tudi po celotni ex-YU regiji. Uspešen promocijski koncert je bil v Ljubljani v Kinu Šiška v četrtek, 17.1.2013.

Nova skupina prekaljenih glasbenikov, ki jih poznamo iz skupin Psycho-Path, Lollobrigida, Sphericube, Bekko in Manul bo premierno predstavila svoj prvi album »I Am Memory«, ki je izšel v začetku januarja 2013 pri založbi God Bless This Mess Records. S tem se začenja tudi "marširanje" na koncertne odre.
Prekmurska četverica (ki jo sestavljajo člani starih znancev Psycho-Path, Sphericube, Manul in Bekko) je na hladno majsko noč posnela videospot z režiserjem Venom Jemeršičem, veteranom filmske kamere. V skupini najdemo Melanijo Fabčič-Melee (vokal), Davida Halba (bobni), Saša Benka (kitara) in Manuela Hahna (bas kitara).
O albumu, ki velja za enega najbolj težko pričakovanih na domači alter rock sceni, člani Werefox pravijo takole: »Vsi se močno veselimo našega prvega albuma, za katerega iskreno verjamemo, da je najboljši glasbeni izdelek, ki smo se ga člani zasedbe doslej sproducirali. Zadovoljni smo, da nam je v 11-ih iskrenih pesmih uspelo zajeti (rušilno in osvobajajočo) agresijo, žalost, veselje, srečo, ljubezen, obup. To so pač večno aktualna življenjska dejstva, s katerimi se srečujemo, prikazana iz perspektive, ki bi ji lahko rekli »the politics-of-1-on-1«... Upamo, da bomo za že zveste poslušalce, kakor tudi za bodoče, zveneli zrelo, relevantno in kvalitetno. Predvsem pa si želimo, da bo reakcija na album takšna, da nas bodo ljudje želeli čimprej slišat v živo in v čim večjem številu prišli na koncerte, kjer Werefox dejansko zvenimo najbolj prepričljivo in imenu primerno«


http://www.siol.net/scena/glasba/novice/2012/12/werefox_nov_bend_pomeni_transformacijo_tudi_v_zasebnem_zivljenju.aspx
Vstopnina: 5 eur