Koncert: Hard 'n' Heavy

4. maj, 2013

Glede na izredno uspešen hard rock koncert s skupinama Freeway Machine in Retro Kult v začetku letošnjega leta, so se v Novem KLG-ju odločili, da podobno druženje v kratkem tudi ponovijo. Tako bodo v soboto, 4.5.2013, v Trainstation Squatu v Kranju nastopili kar trije novi upi domače hard'n'heavy scene - TOP STRIPPER, BLACK DYNAMITE in MOTORFIRE. Kljub temu, da gre za dokaj nova imena, se obeta pravi spektakel, ki bo navdušil vse oboževalce pristnih hard rock in heavy metal zvokov. Ljubljanski TOP STRIPPER se naslanjajo predvsem na hard rock s pridihom 70ih in 80ih let, pri čemer se ne sramujejo niti kakšnih izletov v blues in southern rock vode, BLACK DYNAMITE iz gorenjskega konca nam bodo obudili spomine na zlate čase Guns N' Roses in kitarskih herojev 80ih, MOTORFIRE s Krasa pa nas bodo v nostalgiji popeljali še po sledeh malo trših hard'n'heavy izvajalcev iz sredine 80ih.


Začetek: 21:00
Vstopnina: 5 €


TOP STRIPPER (Ljubljana)

Delujejo že od leta 2009. V začetku so preigravali priredbe, nato pa začeli ustvarjati avtorsko glasbo, ki temelji na močnih kitarskih riffih in udarni ritem sekciji. Skozi njihovo glasbo se prepletajo blues lestvice, katere dopolnjuje prava doza rock'n'rolla. Kot posamezniki imajo za sabo že veliko odrskih izkušenj, ki jih sedaj združujejo na številnih koncertih po Sloveniji. Nedavno so posneli tudi devet avtorskih skladb, zbranih na demo albumu High Heels Avenue.

https://www.facebook.com/bandtopstrip
http://www.youtube.com/watch?v=44NWWoaVTVsBLACK DYNAMITE (Kropa)

Ustvarjati so začeli leta 2007 za potrebe šolske prireditve. Na začetku so igrali priredbe znanih izvajalcev, sedaj pa imajo na svojem repertuarju že kar nekaj avtorskih skladb in še vedno ustvarjajo nove. Za njimi je že kar nekaj koncertov, najbolj pa si v čast štejejo sodelovanje z Metalsteel in nastop na Metalcampu 2011. Skupina je oktobra lani posnela tudi novi single z naslovom She's a Demon.

https://www.facebook.com/pages/Black-Dynamite/312523000173
http://www.youtube.com/watch?v=lOyCCs3qbno


MOTORFIRE (Kras)


Mlada zasedba, ki v svojem ustvarjanju prisega predvsem na zvoke iz sredine 80ih, za svoje glavne vzornike pa navaja legendarne skupine, kot so naprimer Judas Priest, Iron Maiden, Helloween, Saxon in Requiem. Pred kratkim so objavili samonaslovljeni single, na katerem na kitari gostuje tudi Matevž "Murva" Murovec (Madbringer, ex-Shutdown).

https://www.facebook.com/Motorfire
http://www.youtube.com/watch?v=pAoT8Wvs0pE