Koncert neuveljavljenih skupin

13. april, 2013

DIRTSWITCH (Naklo)
CHATTE NOIRE (Škofja loka)


Začetek: 21:00
Vstop prost!

DIRTSWITCH (Naklo)

Začetki skupine Dirtswitch segajo v mrzlo zimo leta 2009, ko fantje sploh še niso slutili, da se jim približuje najbolj divja vožnja njihovega življenja. Veliki val. Po rojstvu komada 'Restraints' so štirje ustanovni člani odkrili prisotnost naelektrene energije, ki jih je povezala v njihovi strasti do glasbe in ustvarjanju koncertnega spektakla za vse tiste, ki so pripravljeni sprostiti svoja čustva. Dirtswitch so novinci na glasbeni sceni, Rok, Luka, Uroš in Jani pa so svojo glasbeno osebnost kovali več let po drugih slovenskih skupinah, 11. septembra 2011 pa je izšel njihov prvenec z naslovom »Phoenix Down«.

Dirtswitch svoje vplive črpajo iz grunge in post-grunge obdobij preteklih dveh desetletij, kot so Alter Bridge, Soundgarden, King's X in Shinedown, njihov značilni zvok pa sestavljajo težke, nizko uglašene kitare, prepletene z močnimi in spevnimi vokalnimi linijami.

Dirtswitch so svojo glasbo uspešno predstavili publiki tako v Sloveniji kot v tujini, pojavili pa so se tudi na večjih slovenskih in avstrijskih festivalih, kot so Majske igre, Schengenfest in dunajski Maifest. Po uspešno opravljeni klubski turneji po Sloveniji so Dirtswitch izdali prvi uradni videospot s prvenca za skladbo »Looking Back«, še pred tem pa so v poklon legendam grunge gibanja posneli priredbo za skladbo »Man in the box« zasedbe Alice in Chains, za katero so prav tako posneli video. Trenutno pripravljajo material za nov album.


http://www.dirtswitch.com/
http://www.facebook.com/dirtswitch
http://twitter.com/dirtswitch
http://www.myspace.com/dirtswitch
http://www.last.fm/music/dirtswitch


Live Spring 2013

CHATTE NOIRE

Škofjeloška skupina je začela nastajati že leta 2006, ko sta Tina Veselinovič (pevka) in Gregor Prosen (kitarist) sklenila ustanoviti novo glasbeno skupino in intenzivno iskala nove člane. Kmalu se jima je pridružil Andi Smole (bobnar) in začele so nastajati nove avtorske pesmi. Chatte Noire je jekleno voljo pokazala že v samem začetku, ko je kar nekaj časa neomajno vztrajala s pripravljanjem skladb, četudi brez basista. Kot prvi se je v začetku leta 2009 pridružil Škofjeločan Urban Prosen, s katerim je skupina zarisala prva znamenja med žanrskimi kolegi in ponosno stopila tudi na največje odrske deske. Urbana je mladostni veter kmalu odnesel v divje vode in njegova razmajana barka se je kmalu razbila na čereh, katerim se je preostala posadka mačje ladje uspešno izognila. V globokih vodah glasbe se v najmanjših školjkah skrivajo največji biseri in nekoč so se ušesa napila sladkega nektarja, ki se je kar cedil ob vabljivih zvokih klavirja. Te je kot prelestna Lorelei proizvajal Zoran Šubic in tako je skupina namesto zlatnikov, ki bi se lahko skrivali kjerkoli na dnu morja, potegnila na svojo barko čisto pravega klaviaturista, ki je neznansko obogatil bend. Viharji so se ponovno razbesneli in nad nič hudega slutečo Chatte Noire poslali pekočo sodro neresnih basistov, ki je načenjala obubožane, pa vendar vztrajne člane skupine. Za dežjem (torej sodro v tem primeru) pa rado posije sonce in nekega dne se je iz vode skorajda biblično dvignil znan obraz in jim obrisal solze. To je bil nihče drug kot Urban Prosen, njihov stari mladi basist, ki se je tokrat vrnil veliko bolj možat. Vzajemno so se usmilili drug drugega in od takrat skupina deluje v popolni postavi, nadaljuje z ustvarjanjem avtorskih pesmi in spoznava tudi najimenitnejše odre. Stil glasbe je kar alternativni rock, v vsaj eni od njegovih definicij bo zagotovo nekaj, kar se bo skladalo z nečim. Trudijo se, da njihova avtorska glasba odseva samosvojo 'dušo' skupine in kljub temu še vedno ostaja zanimiva za vsa ušesa. Besedila so večinoma v slovenskem jeziku, ustvarjamo pa tudi nove pesmi v drugih jezikih. Ime skupine je francosko in v dobesednem prevodu pomeni 'črna mačka', v prenesenem pa tudi še marsikaj drugega, kar pa naj zaenkrat ostane skrivnost, katere tančico naj odkrijejo poslušalci. Člani skupine malo za šalo, malo zares, radi primerjajo svojo glasbo s črno mačko. Tako samosvoja, da bi se je malo ustrašil, morda bi vraževerno trikrat pljunil kar nanjo, ko zbeži mimo tebe, če pa se naposled obrneš, vidiš, da je popolnoma preprosta, mehka in prijazna in da te je že osvojila in prevzela, ko si še mislil, da te ne more doseči.

www.myspace.com/chattenoireband


Vaje)    Chatte Noire