Teden mladih: Popoldne v parku (Prešernov gaj)

11. maj, 2013

V Prešernovem gaju bo dogajalo!

Tokrat bomo v Prešernovem Gaju skupaj lovili ravnotežje na slackline srečanju oziroma hoji po vrvi. Dogodek je namenjen tako začetnikom kot tistim, ki ste “gurtnanje” že osvojili. Če imaš doma slackline, ga prinesi, da ne bo prevelike gneče. Za tiste najbolj vztrajne bomo usposobili long line (60 m), za tiste, ki radi skačete, pa jumpline linije. Tudi za začetnike bodo napeljane krajše razdalje. Balansirati začnemo ob 13h.

Poleg hoje po vrvi bomo tudi bunkabrcali, metali in lovili frizbi. Za glasbeno spremljavo bosta poskrbela Žiga in Daša z akustičnim koncertom.

Začetek: 12:00
Aktivnosti: slackline, bunkabrc, frizbi, akustični koncert


AKUSTIČNI KONCERT: Žiga in Daša


Žiga in Daša prihajata iz Zvirč pri Tržiču in skupaj igrata skoraj tri leta. Poleg svojih avtorskih skladb preigravata pesmi skupin in izvajalcev, kot so Bob Dylan, Simon & Garfunkel, Radiohead, Damien Rice … Spogledovala sta se tudi z uglasbenim slovenskim ljudskim izročilom ter poezijo. S kantavtorskim pristopom v lastnih pesmih zajemata kanček manj humornega, a vseeno ohranjata tradicionalno kantavtorsko držo, posebno skozi osebno izpoved ter družbene teme.

Zvečer ne pozabite na zaključek dneva v Trainstation Squot-u z GIPSY BALKAN BEAT party!