Teden mladih: Subart tržnica

11. maj, 2013

Za vse ljubitelje umetnosti in lepega se bodo na umetniški tržnici predstavili mladi umetniki in umetnice, ki ustvarjajo iz najraznovrstnejših materialov. Tako pri svojem ustvarjanju uporabljajo papir, fimo maso, blago, les, glino in drugo. Svoje izdelke bodo predstavili na stojnicah, kjer boste lahko njihovo ročno delo tudi kupili. Poleg tega se bodo s svojim delovanjem predstavila tudi nekatera društva.

Tržnica unikatnih izdelkov bo pred Mestno knjižnico Kranj od 9. do 13. ure.


Sodelujoči:

It wood be nice

It wood be nice so ročno poslikana držala za ključe ali nakit. Leseni woodki so živahnih barv, naravnih linij, njihova rdeča nit so drevesa.

Nečke Tečke

Nečke Tečke je društvo sedmih deklet, ki rade ustvarjajo. Njihovi izdelki se gibljejo od mozaičnih ogledal, pisano pobarvanih škatlic, pletenih kap do nakita in ročno sešitih igrač za otroke.

Little Amber

Pod imenom Little Amber se skriva kot perje lahek nakit. Uhani, broške, lasnice so narejeni iz perja, prav tako perje krasi tudi njene lovilce sanj.

Mavrica Idej

Mavrico idej ustvarjata dve mladi Kranjčanki. Ideje prelivata v nakit, voščilnice, vabila, lesene škatlice za darilca ali za hrambo tistih nadležnih malih stvari, ki se vedno znova rade izgubijo.

Cvet.si

Oblikovalka Simona papirju vdihne novo življenje. Pod njenimi prsti nastajajo rože in cvetlični aranžmaji iz krep papirja, s čimer ohranja domačo obrt in slovensko kulturno dediščino.

KIČjeRAJ

Pod imenom KIČjeRaj se skriva raj priponk, brošk, kolažev na različnih materialih. Zbranim pisemskim znamkam, izgubljenim gumbom in značkam je bila vtisnjena nova zgodba, ki jo lahko nosite naokoli.

Čarna

Zadrge in gumbi pod imenom Čarna dobivajo novo, drugo funkcijo. Zadrge pričarajo cvetlične vzorce nakita, brošk in lasnih obročev.

Jana Seliškar

Pod Janinimi rokami se rojevajo nenavadne plišate mačke in punčke ter denarnice. Njen zadnji produkt pa je družabna igra, ki je hkrati hranilnik, s katerim varčujemo tehtno.

Pikart

Pod imenom Pikart se skriva Polona, ki ustvarja iz fimo mase. Njene zapestnice, verižice, uhani in prstani so živahnih barv in pestrih vzorcev.

Alja Starc

Kranjska oblikovalka Alja je vsestranska umetnica, ukvarja se z oblikovanjem gline in porcelana, šivanja, izdelovanjem nakita, suhim polstenjem in aranžerstvom.

Daša Paperplay

Daša se igra s papirjem in iz njega izdeluje čestitke, voščilnice za različne priložnosti in koledarčke. Dekleta in dame pa se lahko okrasite tudi z njenim nakitom.

Popikoki

Znamka Popikoki pokriva torbice za različne priložnosti, toaletke, denarnice in torbice za mobitele. Med izdelki najdete tudi ovitke za laptop in iPad, nase pa lahko nadenete kakšen modni dodatek.

Tina Zaplotnik

Tinine slike krasijo z živahnimi barvami ali živalskimi vzorci krasijo stanovanja po Gorenjskem. Prav tako izdeluje različne dekorativne predmete za popestritev prostora ali shranjevanje drobnarij.

Nina Seražin Lisjak

Nino je očarala fimo masa, iz katere izdeluje nakit, predvsem uhane. Rada tudi prepleta žičko skupaj s perlicami, z njimi pa izdeluje tudi reuse nakit.

Tamaraaa

Tamaraaa vam lahko les spremeni v ogrlice, prstane in uhane zanimivih geometrijskih oblik, lesena ploščica pa lahko postane tudi vaš okras na steni. Rada poprime tudi za svinčnik ali čopič, s katerim domišljijsko prekrije platno, obešalnike za ključe ali magnetke.

Petra Ustvarja

Petra Ustvarja izdeluje knjižna kazala in miniAlbume – knjigice, ki so namenjene različnim priložnostim od rojstva novorojenčka do valentinovega in obletnic. Poleg papirja se rada igra tudi s perlami in jih spleta v nakit iz različnih materialov.

Špela Gale in Manca Konkolič

Špeline ideje se združujejo v torbah, pleteninah in drugih unikatnih izdelkih, Mančine pa v lesenem nakitu, ležiščih in oblačilih za mačke in pse.

Unikatka

Unikatka izdeluje unikatne tekstilne izdelke. Njene torbice in krila združujejo več različnih kosov blaga, ki tvorijo raznobarvno skladno celoto.

Društvo za zaščito živali Kranj

Društvo za zaščito živali pomaga živalim na območju celotne Mestne občine Kranj. Nudijo pomoč brezdomnim živalim, osveščajo ljudi, posredujejo pri prijavah kršenja zakona ter izvajajo akcije sterilizacije ter kastracije brezdomnih mačk.