Dogodek: Poletna HIPIJADA

29. junij, 2013

Zadnjo junijsko soboto se bomo zopet povzpeli med griče Woodstocka in doživeli tista 60ta. Prostore Trainstation squata bodo namreč zasedli uporniki in umetniki imenovani hipiji. Skupaj bomo protestirali proti vojnam in kapitalizmu, popeljali se bomo v obdobje pisanih VW transporter kombijev, dolgih las, rož, raznoraznega eksperimentiranja in temu primerne glasbe.

Torej, poletna hipijada je pravi dogodek za ponovno osvežitev te vedno bolj propadajoče subkulture, ki so jo zaznamovale droge, cvetje, mir, aktivizem, ljubezen, narava, chillout, John Lennon, revolucija, babyboom in seveda slavni Woodstock.


- TWIN ARROWS (FRA)
- APPLESAUCE LORRAINE (SLO)

- After ni da ni, legende 60,70 itd...

Začetek: 21:00
Vstopnina: 3€TWIN ARROWS (FRA)

Eléonore Michelin (vokal), Alexandre Saumont (vokal, kitara, orgle), Aurélien Indjoudjian (kitara, orgle), Jean-Marc Filipe (bas), Pierre Chatel (bobni)

Twin Arrows je petčlanska zasedba iz Pariza, rock band, ki s čutnim ženskim vokalom v kombinaciji z nizkim, vendar nič manj sočutnim moškim glasom prav odlično funkcionira. Publiko prevzemejo z električnim nabojem, kjer se srečujejo mrtva mesta, domišljija, duhovi, obsesije in strašljive želje ter se stekajo v rock/blues. Zasedba zapolnjuje praznino in se na koncu hipnotičnega popotovanja loti še naših organov.

APPLESAUCE LORRAINE (SLO)

Applesauce Lorraine sestavljajo trije člani (boben, kitara, bas/vokal), ki so se glasbeno spoznali na mnogih jam session-ih, na katerih so odkrili skupen ustvarjalni miselni tok, kasneje pa tudi skupno vizijo glasbe in prihodnosti v splošnem. Glasba, ki jo izvajajo (fuzija rocka, bluesa in funka), je izključno avtorska in vsekakor predstavlja nekaj svežega, pa vendar poslušljivega na področju sodobnih glasbenih stvaritev.