Dogodek: Kranj4Štefan (dobrodelni trance party)

22. november, 2013Tokratni dobrodelni trance party, organiziran s strani kranjskih dj-ev, bo namenjen podpori Štefanu Bevčiču in njegovemu boju proti bolezni ALS.

Star le 40 let in že dve leti in pol življenja z diagnozo te izjemno uničujoče degenerativne bolezni živčevja. Amiotrofična lateralne skleroza (ALS) je bolezen, ki povzroča umiranje gibalnih živčnih celic v možganski skorji, možganskem deblu in v hrbtenjači. Zaradi propadanja živčevja oslabijo še mišice, ki sčasoma postanejo nefunkcionalne. Obenem miselni procesi in živčevje v očeh ostanejo neprizadeti. Bolniki z ALS ostanejo ujeti z živimi mislimi v svoje negibno telo, večina pa jih umre zaradi zadušitve. Povprečna doba preživetja je 3 – 4 leta od postavljene diagnoze.

Support4Štefan on stage:

-SkokniPaLokni (Forestdelic Records, Kranj)
-Necropsi (Spiritual Submarine, Disasterpeace Records, Kranj)
-Zvuk (Spiritual Submarine, Dancing Dragon, Kranj)
-Neo (Psychedelic Madness, Kranj)

-Deko by Jaabili
https://www.facebook.com/Jaabili.Decorations

Vstopka oz. vaš support 5€ (ves zbran denar gre v celoti za Štefana in njegovo zdravljenje!!!)
Vabljeni v čim večjem številu, prijatelji, znanci, neznanci! Skupaj zmoremo več!

Začetek: 23:00

"Ne le, da te ALS ubije, počasi te ugaša, malo po malo, košček po koščku. Začelo se je z malim: s trzanjem mišic na roki, kmalu pa niti svinčnika nisem mogel več držati. Vstajanje s stola postaja vse bolj naporno. Ne morem več objeti svojih dragih niti se z njimi smejati. Ne morem več samostojno hoditi, jesti, niti se umivati. Um ti dela do konca, telo pa se ne odziva in tako postajaš ujetnik lastnega telesa. ALS ti kruto krade življenje in se ne ustavi dokler ni ničesar več ukrasti."
Štefan Bevčič

Po dveh in pol letih bolezni želi boj s to terminalno boleznijo nadaljevati s sodelovanjem v kliničnih raziskavah in z zdravili, ki bi kakorkoli pripomogla v boju z ALS. "Vredno je preizkusiti vsako možnost za življenje." Štefan Bevčič

V kolikor mi lahko pomagate s finančnim prispevkom vam bom neizmerno hvaležen. S tem boste podprli tudi razvoj zdravljenja z matičnimi celicami in tako prispevali k preprečevanju in zdravljenju najpogubnejših bolezni našega časa.