Metal koncert: Vigilance, Mothermound, Mist

29. november, 2013
Na novemberskem metal koncertu v Trainstation Squatu, ki ga pripravlja Novi KLG v sodelovanju s KUD Subart, bodo tokrat nastopili okultni heavy metalci Vigilance, progresivni doom/death obskurneži Mothermound in mlada ženska doom metal zasedba Mist.

Začetek: 21:00
Vstopnina: 5 €


Vigilance:
Speed/heavy metal zasedba VIGILANCE iz Postojne je v zadnjih treh letih nazorno pokazala, zakaj so eden izmed bolj perspektivnih bandov, ne samo v Sloveniji, temveč tudi globalno. Okultne teme, odlična kombinacija NWOBHM ritmov in še česa je zaščitni znak skupine. To so več kot uspešno zabeležili tudi na prvem EP-ju imenovanem Steeds Of Time, katerega so podkrepili še z debitantskim albumom Queen Of The Midnight Fire, ki je maja letos izšel pri založbi Metal Tank Records.

Jakob Rejec - vokal in kitara
Gilian Adam - kitara
Anže Stegel - bas
Tine Kaluža - drums

https://www.facebook.com/pages/Vigilance/105590836178568
http://vigilanceofficial.bandcamp.com/

Mothermound:
Začetki tolminskih obskurnežev Mothermound segajo v leto 1995, ko so kot trio delovali pod imenom Expulsion in do razpada leta 2005 izdali dvoje demo posnetke ter studijski album z naslovom In These Gloroius Epitaphs. Ponovno so se v novi zasedbi zbrali leta 2009, tokrat kot kvartet in z novim imenom. Glasbeno se držijo že prej zastavljenih smernic, torej nekakšne progresivne mešanice doom in death metala z rockovskim pridihom. Konec novembra lahko pod okriljem založbe Hollow Earth Records pričakujemo tudi izid težko pričakovanega studijskega prvenca The Burden Of Tomorrow.

Martin Čujec - bobni
Miha Jukič - kitara
Tomaž Orač - kitara
Janez Zega - bas in vokal

https://myspace.com/mothermound
http://mothermound.bandcamp.com/

Mist:
Mist je mlada ženska doom metal zasedba iz Ljubljane, ki je nastala julija 2012. Tematsko sledijo zapuščini skupin, kot so Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Coven, Saint Vitus in podobne. Dekleta so konec septembra s premiernim koncertom v Orto Baru odločno pokazala, da taka specifična zvrst glasbe ni zgolj moška domena. V kratkem pa naj bi bili na voljo tudi njihovi prvi demo posnetki.

Nina Spruk - vokal
Ema Babošek - kitara in spremljevalni vokal
Nina Grizonič - kitara
Neža Pečan - bas
Mihaela Žitko - bobni

https://www.facebook.com/mist.doom
http://mistdoom.tumblr.com/

Vabljeni na čupanje!