Punkčina: SAŠA21 (Kud Idijoti), PANKEROŠI, FRŠLUS

11. januar, 2014

Začetek: 21:00
Konec: 03:00
Prispevek: 5 €

Letošnjo sezono punkčine bodo otvorili Saša 21, Pankeroši in Fršlus!Saša 21:
Saša - Sale Veruda, poslušalstvu poznan kot vodja skupine Kud Idijoti se bo tokrat predstavil s svojim novim projektom. Sam pravi, da je idejo za projekt dobil, ko se je spomnil da že 21 let igra samo v eni zasedbi in ugotovil, da je čas za nekaj novega, drugačnega in neobvezujočega. Tako je sestavil skupino, ki nima velikih obvez, rokov, pogodb in pričakovanj. Zasedba nove skupine, poimenovane Saša 21 je klasično rockerska, z basom, bobni, dvema kitarama in vokalom samega Saše. Osnovna ideja njihovega prvega albuma VD-I1 je enostavnost, pesmi so kratke in konkretne, tudi glasbeno in tekstovno je zasnovan enostavno.

https://www.youtube.com/watch?v=S9CetAG599M
https://www.youtube.com/watch?v=3bgornuJb1Y

Pankeroši:
Pankeroschi so se kot glasbena skupina združili pred 12 leti, v prostorih takratne Delavske godbe, kjer je v začetku 90-ih domovala Kočevska alternativna scena. Iz duha uporništva, potrebe po druženju in zabavi je nastal bend, ki je resno vzel svoje poslanstvo: opozarjanje na aktualne družbeno kritične, politične probleme in nepravičnosti, ki so (žal) sestavni del ti. »civiliziranega sveta«. Trd...o, grobo, in zelo kritično izražanje je kar samo po sebi klicalo po trdem in melodičnem hard-core punku.
Naj omenimo še nekaj najodmevnejših koncertov, kjer so igrali kot predskupina: Voodoo glow skulls (scacore, USA), Left alone (skapunk, USA), The Unseen (punkrock, USA), Social Chaos (hardcore, Brazilija), Scarpy(streetska, Nemčija), Derozer (punk, Italija), Grindolls (punk´n´roll, Nemčija).

Fršlus:
Slovenski punk band iz Sp. Idrije, ki je po štiriletni pavzi spet oživel.Niso neki novodobni pop punk rockerji, se pa že od samega začetka trudijo držati smernic punka stare šole tako s svojimi komadi kot s preigravanjem starih punk komadov raznih Slovenskih izvajalcev.

Žur na pouhnu!