Rock koncert: ČAO PORTOROŽ, NIKKI LOUDER

25. januar, 2014

Začetek: 21:00
Konec: 03:00
Prispevek: 5 €

Čao Portorož:
Združil so se leta 2009 za potrebe pristnega nažiganja ob petkih zvečer, nastopali so po okoliških klubih, po letu in pol pa začutili potrebo, da nastali material tudi izdajo. Ne marajo dolgih predstavitev. In taki so tudi njihovi komadi.

Udarne in jedrnate vinjete, kjer se punk in indie kitarski rock prepleta s pop obrazci, lahko smatramo kot poklon alternativnemu rocku 90-ih na eni in novovalovskim obrazcem jugo-šole na drugi strani. Na prvencu ’Čao Portorož’ (2011) robate drveče kitarske rife z nasekano dinamiko in melodičnimi pop kavlji punktirajo nadrealistična, fragmentirana besedila, ki jih prispevajo inštrumentalisti sami.

https://www.facebook.com/pages/Čao-Portorož/184888898219547


Nikki Louder:
Domači noise-rockerji Nikki Louder so vzorčen primer skupine, ki je brezkompromisna, nepopustljiva in strastno predana svojemu glasbenemu ustvarjanju. Trojico članov druži ljubezen do udarne, sodobne rockovske godbe, ki se napaja pri raznorodnih glasbenih smernicah in jih združuje v celosten avtorski izraz. Njihova različica rocka je trda, hreščeča, hrupna, energična, deloma kotaleče upočasnjena, deloma brezkompromisno udarna, zdaj sonično zasanjana zdaj noisersko hrupna. Celota glasbe zasedbe Nikki Louder je plod ustvarjalnih vzgibov in vzorov treh različnih posameznikov, ki jih druži neizmerna strast do igranja in nastopanja, kar so suvereno dokazali tudi kot udeleženci Klubskega maratona 08 in na debitantskemu EP-ju Silent Bird s petimi komadi.

Vabljeni na rock žur!