KBO! (Srbija) + KRIK DISNEYLANDA (Slo)

15. marec, 2014


Začetek: 21:00
Konec: 03:00
Prispevek: 8 €

KBO! (Kragujevac/HC punk)
so nastali januarja 1982. Po nekaj odmevnih kasetnih izdajah v samozaložbi je leta 1989 izšel legendarni debitantski LP Forever Punk za grško založbo Wipe Out Records, ki mu je že čez leto sledil Pozovi 93 za novosadski Start Today Records.

V tem času so KBO! postali eno največjih imen na ex-Yu punk sceni in odigrali nešteto koncertov po celotni Jugoslaviji, pa tudi po Madžarski, Avstriji, Grčiji, Belgiji in Nizozemski s skupinami kot so Babes In Toyland, Political Asylum, Gorilla Biscuits in Emils.

Po CD-ju Za jedan korak, ki je izšel leta 1992 za francosko založbo Oncra Records, so KBO! izdali še tri albume v samozaložbi, pripravljen pa imajo že tudi novi CD z naslovom Prosta proza. Ves čas ostajajo zvesti hitremu in melodičnemu punk zvoku, katerega posebnost je odsotnost bas kitare, njihovi koncerti pa so vedno polni energije in pravi praznik za ljubitelje pristnega HC/punka.

KRIK DISNEYLANDA (Ljubljana, Vrtojba, Kranj/jazz trio with weird influence)
Nastali leta 1997 zgolj iz upora do "netoleratno bolane družbe in dolgočasja".

Nekoliko menjali postavo benda, na treh turnejah igrali po skvotih, klubih, pubih in luknjah, izdali split singel s švicarskim crust punk bendom Hellboozers pri slovenski underground založbi Plodna glava records.

Po nekaj letni stagnaciji pride klic: " kej zbudimo Krike nazaj… pa pravim jst njemu, ja… kut si to vidu, kaj veš kolk stagnirajo, pa to ni kar tako zbudit!

Člani:
Nikola Tesla
Indira Ghandi
Charlie Chaplin


Ste škvadra k prijeste na koncerte, ej sam park je pa moj!

Vabljeni!