Metal koncert: SHUTDOWN, TELEPORT, CORDURA

22. marec, 2014


Začetek: 21:00
Konec: 03:00
Prispevek: 5 €

Novogoriška hard'n'heavy zasedba SHUTDOWN, ki je z delovanjem pričela leta 2006, se je do danes uveljavila kot ena vodilnih v tej glasbeni smeri v Sloveniji. Kljub številnim kadrovskim menjavam imajo za sabo že številne uspešne nastope, na katerih so si koncertne odre delili z imeni, kot so Divlje Jagode, Requiem, Lene Kosti in mnogi drugi. Spomladi 2012 so končno izdali svoj studijski prvenec z naslovom »Heavy As Metal & Hot As Hell«, ki vsebuje tudi njihove že ponarodele skladbe »Dedicated To Mars«, »Scream Machine« in »Desert«.

http://www.shutdown.si/
https://www.facebook.com/pages/SHUTDOWN/349487506681

TELEPORT je sci-fi thrash metal zasedba iz Ljubljane, ki nekako nadaljuje glasbeno tradicijo legendarnih kanadskih posebnežev Voivod. Skupina je nastala leta 2010 kot trio, kateremu se je januarja 2012 pridružil še drugi kitarist. Oktobra 2011 so izdali demo »Galactic Usurper«, ki je tako doma kot v tujini naletel na izredno dobre kritike, jeseni 2013 pa je sledil nov demo zapis z naslovom »Stellar Damnation«.

https://www.facebook.com/pages/TELEPORT/198227453586416
http://teleport1.bandcamp.com/

CORDURA je nova slovenska progressive metal zasedba, ki je iz solo projekta kitarista Tima Drakslerja (ex-Eliminator, ex-Interceptor) v začetku leta 2012 prerasla v pravo skupino. Takrat je Tim izdal tudi EP na katerem je sodeloval nadarjeni vokalist César Andrés Vigouroux Gutiérrez (Rusted) iz Čila. Skupino sedaj sestavljajo še Uroš Apat (bas), Gorazd Planko (kitara), Grega Plamberger (bobni) in Nejc Heine (vokal). Cordura trenutno končujejo prvenec »Astral Projection«, ki bo izšel v samozaložbi.

https://www.facebook.com/CorduraOfficial

http://timdraksler.bandcamp.com/

Vabljeni!