Reggae night with Hornsman Coyote (SRB)

11. april, 2014


Začetek: 21:00
Konec: 03:00
Prispevek: 4 €


Po odličnem nastopu skupine Eyesburn, smo aprila v goste povabili še Nemanja Kojića aka Hornsman Coyote!


Nemanja se je rodil 17. decembra 1975 v Beogradu, svoje zgodnje otroštvo pa je preživljal v Parizu. Ko se je vrnil nazaj v Srbijo mu je njegov stric Ljubomir Dimitrijević, glasbenik, profesor in muzikolog, predstavil pozavno. Poleg pozavne se je priučil tudi igranja kitare in bassa.

Leta 1990 postal igralec pozavne za srbske reggae pionirje Del Arno Band. V istem času pa se je pridružil beograjski Hard Core - Punk skupini Dead Ideas kot kitarist. S številnimi nastopi na regionalnih turnejah z reggae umetniki in majhno množico predano hard coru je pridobil unikaten pogled na sceno. Kasneje se je pridružil popularnemu hip hop umetniku Sunshine kot bassist, kar mu je prineslo veliko spoštovanja na lokalni hip hop in rap sceni, ki se je kasneje pokazala v nadalnjih sodelovanjih.
V letu 1994 je Hornsman Coyote ustanovil skupino Eyesburn in postal znan kot vokalist. Eyesburn je združil osnovni žanr reggae-a, hard cora, metala in hip-hopa, kar je botrovalo k takojšnji popularnosti med karseda različnimi vrstami občinstva tako doma kot v tujini, poleg tega pa je bil udeležen še v mnogo drugih projektih.
Od sredine leta 2011 Coyote dela na tretjem Hornsman Coyote vokalnem albumu Belly of the Beast s posebnimi gosti kot so Jah Masona, Lutan Fyaha in producenti Bunnigton Judah in House of Riddim. Zgodaj v letu 2012 se je Coyote združil z londonskim Roots Reggae in svetovno znanim glasbenim producentom Dub Caravan na novi instrumentalni dvojni vinilni izdaji, ki je izšla v oktobru 2012. Med tem časom, se je Eyesburn ponovno združil, njihova ponovna združitev je bila sprejeta z veliko odobravanja s strani občinstva po celotnem Balkanu.

Izkušen glasbenik, ki je sodeloval z imeni kot so Soulfly, Asian dub Fundation, Burning Spear in mnogim drugim, nas s svojim edinstvenim vokalom in igranjem na trombon, sigurno ne bo pustil stati pri miru.

Web zone:
https://soundcloud.com/the-real-hornsman-coyote
https://www.facebook.com/HornsmanCoyote
https://www.youtube.com/playlist?list=PLtVzEoCcgh3OYZJP7n0E5B0Dd5M7LCDAV

Lokal djs:
- DubDarči (Kud SubArt)
- Shao (Raggalution)


Keeping JAH fire burnin!

Vabljeni!