Kinofobia: Marinaleda, Nimfomanka 1,2

17., 18. in 19. junij, 2014


Začetek: 20.00
Konec: 22.30
Vstop prost/prostovoljni prispevki

Zadnja Kinofobia v tej sezoni bo potekala kar 3 dni zapored:
17.6. (torek) ob 20.00 - MARINALEDA: A Terra de Todos - The Land of Utopia
18.6. (sreda) ob 20.00 - NIMFOMANKA 1. del
19.6. (četrtek) ob 20.00 - NIMFOMANKA 2. del17.6. (torek) ob 20.00 - MARINALEDA: A Terra de Todos - The Land of Utopia
dokumentarni film, 25 min, Španija
Že res, da parlamentarna demokracija, kot jo poznamo v Sloveniji, vlada v praktično vseh kotičkih Evrope, vseeno pa obstaja kraj v Evropski uniji, kjer se družbeno in politično življenje odvija po drugačnih principih. Mesto Marinaleda v Andaluziji na jugu Španije je primer, ki kaže, da je mogoče družbo urediti tudi na način, ki je večini Evropejcev že tuj ali pa ima celo negativen prizvok. V Marinaledi so namreč uvedli družbeno lastnino, prebivalci so zaposleni večinoma v zadrugah, delajo na polju in v tovarni, enakost je potrjena tudi pri plačah, politično odločanje pa je neposredno.
Mesto, ki ne pozna stanovanjske problematike in brezposelnosti, kjer stane vrtec dvanajst evrov na mesec, kjer so celo zaprli policijsko postajo in ima v mestnem grbu zapisano »Marinaleda - utopija na poti k miru«, je zaradi tega in neposredne participacije unikum znotraj španske države.

18.6. (sreda) ob 20.00 - NIMFOMANKA 1. del
Nymphomaniac I, 2013. 118min, drama
režija in scenarij: Lars von Trier
Režiser polemičnih filmov Melanholija, Antikrist in Dogville predstavlja razburljivo zgodbo samooklicane nimfomanke Joe, ki jo nekega večera vso pretepeno najde šarmantni Seligman. Pospremi jo k sebi domov in ji oskrbi rane, ob tem pa izve njeno življenjsko zgodbo.

19.6. (četrtek) ob 20.00 - NIMFOMANKA 2. del
Nymphomaniac II, 2013, 123min, drama
režija: Lars von Trier
Erotična pripoved nas popelje v njeno mladost, polno seksualnega preizkušanja, zapeljevanja in ljubezenskih avantur. Kaotični vrtinec nenadzorovanih erotičnih potreb Joe sili v vedno bolj tvegano in nerazumno ravnanje, ki postopoma zamegli njeno čustveno zavedanje in razumno razmišljanje.

Vabljeni!