Koncert Sister Sin in TomCat (support)

27. oktober, 2014


Začetek: 19:00
Konec: 01:00
Prispevek: 10 €

V Slovenijo prvič prihaja švedska metal/punk/rock'n'roll senzacija SISTER SIN na čelu s karizmatično pevko Liv "Sin" Jagrell!!! Kot predskupina bo nastopila ljubljanska hard & heavy zasedba TOMCAT, ki že nekaj časa ni več neznanka na domačih koncertnih odrih


Skupina SISTER SIN je nastala leta 2002 v Göteborgu, popolnoma neodvisno od takratnih trendov na tamkajšnji glasbeni sceni. Po skoraj desetih letih trdega dela so si zagotovili svoj položaj v samem vrhu svetovne metal scene, kjer nameravajo tudi ostati! 

Oboroženi s svežimi besedili in močnimi rifi, skušajo SISTER SIN ustvariti nekaj, kar so v heavy metal glasbi pogrešali že zgodnjih 80-ih. Kot pravijo sami, gre v osnovi za umazan rock'n'roll s pridihom stare šole 80-ih, kjer ne gre prezreti zgodnjih Mötley Crüe in seveda nepogrešljivih Motörhead.

Samo leto dni po prvi skupni vaji so SISTER SIN nabrali dovolj materiala, da so pri grški neodvisni založbi Sleaszy Rider Records izdali svoj pevenec »Dance Of The Wicked« (2003), ki so ga kritiki izredno dobro sprejeli. Leta 2005 je sledil še samostojni single, ki je velik uspeh požel prav preko svetovnega spleta.

Po številnih turnejah z izvajalci, kot so Cradle Of Filth, W.A.S.P. in Doro, so kot band izjemno napredovali in pridobili kar precej medijske pozornosti.

Oktobra 2008 so pri založbi Metal Heaven izdali drugi album z naslovom »Switchblade Serenades«, s katerim so na svojo stran dobili še več privržencev iz vrst metal, rock, punk in drugih podzvrsti agresivne glasbe.

SISTER SIN so si s podpisom za založbo Victory Records, kjer so izdali zadnja dva studijska albuma, »True Sound Of The Underground« (2010) in »Now And Forever« (2012), na široko odprli vrata tudi na ameriško tržišče. Njihov najnovejši studijski izdelek z naslovom »Black Lotus« pa na police glasbenih trgovin prihaja 28. oktobra letos.

"We want to make you all bang your head, spit your beer and leave the gig with a big smile and a good wry neck!" - Liv.

Liv - vokal
Jimmy - kitara
Dave - bobni
Strandh - bas

http://www.sistersin.com/
https://www.facebook.com/SisterSin

Sister Sin - Rock 'N' Roll (ft. Doro Pesh):
http://youtu.be/gUNhlzLWjPk
Sister Sin - Sound Of The Underground:
http://youtu.be/bY-9iQxTuk8
Sister Sin - Outrage:
http://youtu.be/KB3UiwAdfec
Sister Sin - On Parole:
http://youtu.be/2XbVcqvuOtg
Sister Sin - End Of The Line:
http://youtu.be/0KGbF8Hp_-Y
Sister Sin - Hearts Of Cold:
http://youtu.be/vnQZPNkPQl4TomCat:
Začetek njihove zgodbe je bil kar tipičen - igranje po lokalnih klubih in težave zaradi sprememb v zasedbi. Kljub temu jim je uspelo pripraviti material za prvenec z naslovom »Bits N' Pieces«, ki je marca lani izšel pod okriljem založbe On Parole Productions. TomCat hodijo po tanki liniji med klasičnim hard rockom in heavy metalom iz 70-ih let, pri čemer ne skrivajo, da so na njih vplivala tudi velika imena iz 80-ih. Po drugi strani pa pokažejo zrel glasbeni izraz, nabit z mladostniško energijo, iskrenostjo, kreativnostjo in neobrzdano življenjsko voljo.

https://www.facebook.com/pages/Tomcat/265945706773305
http://tomcatroxxx.bandcamp.com/


Vabljeni!