NOCTIFERIA + ARMAROTH + KILL ROBOT KILL

15. november, 2014

Začetek: 21.00
Konec: 03.00
Prispevek: 8 €

V sklopu promocijske turneje ob izidu najnovejšega studijskega albuma »PAX« se 15. novembra v Trainstation Squat vrača skupina NOCTIFERIA, kjer bodo za ogrevanje poskrbeli domači death metal razgrajači ARMAROTH ter avstrijska death metal/deathcore zasedba KILL ROBOT KILL.Da se nam jeseni obeta peti studijski album domačih metalskih prvakov, smo zvedeli že ob koncu poletja, ko nas je NOCTIFERIA zadela z izidom singla »Gaga People«. Tri ponujene skladbe so potrdile pričakovani korak naprej v ustvarjalnem izrazu skupine, ki z vsako izdajo odpira in gradi nove dimenzije v polju domačega metala ter utrjuje svoje mesto na evropskih metalskih tleh.
Prihajajoči album nosi naslov »PAX« (mir) in konceptualno nadaljuje pot, ki si jo je zasedba začrtala že na prejšnjem albumu »Death Culture«. Posnet je bil v studiu Negligence, za mastering sta poskrbela Johan Örnborg ter Jens Bogren (delala z bendi kot so Opeth, Soilwork, Devin Townsend Project, At The Gates, Kreator in številni drugi). Novi album bo izšel 5. decembra v samozaložbi pod okriljem združenja SAOL.
Ob izidu napoveduje NOCTIFERIA prvo serijo predstavitvenih koncertov katerih glavnino tokrat namenja domačemu občinstvu z občasnimi skoki na tuje odre. Po konkretnem koncertnem zorenju novega albuma na domačem klubskem terenu pa bo Noctiferia 22. januarja s posebnim koncertom v ljubljanskem Kinu Šiška sklenila »PAX« in album predstavila v celoti.
Zgodbo NOCTIFERIE bo pomagala zaokrožiti tudi domača založba On Parole Productions, ki v sodelovanju s skupino pripravlja ponovni izdaji albumov »Per Aspera« in »Slovenska morbida«. Albuma bosta v prenovljeni pododbi in z dodatki na voljo že 3. novembra.

http://www.noctiferia.net/
https://www.facebook.com/noctiferia

Noctiferia - Gaga People:
http://youtu.be/R--nLOyLy9w

Kranjska death metal zasedba ARMAROTH je nastala v začetku leta 2008 in si je v dobrih petih letih delovanja že utrdila svoj položaj na slovenski metal sceni. Kljub številnim menjavam članov ji je uspelo pripraviti dovolj avtorskega materiala, ki je bil februarja 2012 izdan na demo ploščku »Burning Execution«. Konec istega leta je zopet nekoliko prenovljena zasedba pričela z novim obdobjem ustvarjanja, ki ga je junija 2013 zabeležila na odlično sprejetem debitantskem EP-ju z naslovom »False Vision«, s katerega so za skladbo »Cell That We Bleed In« letos spomladi posneli tudi videospot. Do sedaj so fantje preigrali že večino domačih klubov, predstavili pa so se tudi na nekaterih festivalih, kjer seveda najbolj izstopata Metal Mania Open Air in MetalDays.

http://www.armaroth.com/
https://www.facebook.com/armaroth.band

Armaroth - Cell That We Bleed In:
http://youtu.be/cdanPTvZFWo

KILL ROBOT KILL so nastali avgusta 2010 na avstrijskem Koroškem, ko so se zbrali nekateri bivši člani treh tamkajšnjih underground bandov. S prenovljeno zasedbo, ki sedaj šteje šest članov, so jeseni 2012 pričeli tudi s prvimi koncerti. Njihovo glasbo je težko točno opredeliti, vendar se najbolj opazijo deathcore in hardcore vplivi, ki jih spretno kombinirajo z death metalom. Razni sampli in neobičajne strukture skladb pa vsekakor ponujajo posebno doživetje za vse poslušalce. V relativno kratkem času jim je uspelo na svojo stran pridobiti kar nekaj glasbenih kritikov, koncertne odre pa so si do sedaj delili s številnimi uveljavljenimi imeni, kot so Benighted, Cataract, Breakdown Of Sanity, Give Em Blood in drugi. Pravkar so v samozaložbi izdali tudi novi EP z naslovom »Aeon Of Damnation«.

https://www.facebook.com/killrobotkill
http://www.reverbnation.com/killrobotkill

Kill Robot Kill - Still The Ashes Reveal:
http://youtu.be/yprFQEVaciQ

Vabljeni!