Wajduski cunami: Harry, Start at Zero

22. november, 2014

Začetek: 21.00
Konec: 03.00
Prostovoljni prispevki!

Harry:
so 3 fantje iz Ajdovščine, melodični punk- rock bend, ki je nastal 2002 pod vplivom skupin kot so Bad Religion, Propaghandi, Satanic Surfers , ... , iz močne lokalne hard core scene. Matej, David in Simon stvari počnejo na »DIY« (»Naredi sam«) način in igrajo punk -rock s ščepcem hard cora naravnost iz srca in manifestirajo kritične družbeno - politične situacije in osebne poglede na svet, se borijo proti apatiji ljudi, neznanju in strahu v družbi.

Start At Zero:
sestavljajo mladi fantje iz Ajdovščine, mesta, kateremu pripada prav posebno mesto v slovenski ter tudi širši Hardcore punk sceni. Začetki benda segajo v poletje 2012, ko so se fantje zbrali z željo po ustvarjanju avtorske punkrock glasbe ter predstavljanju le te po raznih koncertih.

Harry:
Samo igranje glasbe jim predstavlja pobeg od njihovega vsakdanjega življenja in pridobivanje moči za boljši jutri!Po svojih številnih nastopih po vsej Sloveniji (na vseh pomembnih slovenskih festivalih alternativne glasbe: OrtoPunk, No border Jam, City of …, Trnjefest, …) in istoimenskim albumom imenovanim »Harry«, leta 2005 izdanem na slovenski založbi Pancake records, je bil leta 2008 čas za drugo uradno izdajo. Po letu namenjenem snemanju albuma, posnetega v treh snemalnih delih, je album »Clowns and Monkeys« 24. april 2009 izšel v samozaložbi (Harrymusic), ravno na koncu turneje »Got Punk Tour 4«, skupaj s Slovenci Real Life Version in italijanskim bendom Tug of War. Turneja je vključevala skoraj vse slovenske in nekaj italijanskih mladinskih klubov (17 datumov turneje). V decembru 2009 imajo Harry za seboj svojo prvo evropsko turnejo skupaj z bendom Real Life Version (Francija in države Beneluksa). V letu 2010 Harry odigrajo »Ex - Jugoslavija Tour« z Tug of War (Italija) ob konec februarja in »Mini evropsko turnejo« po »domovinah piva« (Nemčija in Belgija) ob koncu marca. Drugi del »Mini evropske turneje« je bil opravljen v jeseni 2010, 3. del pa spomladi leta 2011, ko so Harry med drugim igrali tudi v številnih klubih v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Poleti 2011 pa so odprli festival Punk rock holiday 1.1 in igral z bendi kot so: Bad Religion, NOFX, Hot Water Music, Strung Out, Bouncing Souls, The Real McKenzies, Total Chaos, Jingo de Lunch, ... Ta nastop je bil uraden konec "promoviranja" drugega albuma.4.4.2014 so Harry izdali nov album posvečen domačemu mestu Ajdovščini - "Dead City System", kateremu je sledilo kar nekaj nastopov po Sloveniji in enotedenska mini Evropska turneja imenovana »Looking for a bit of sunshine, wanting a lot of beers« (Slovenija, Francija, Belgija, Nemčija).Harry je bil vedno »D.I.Y.« projekt 3 fantov iz Ajdovščine in tak ostaja vse do danes.

https://harrymusic.bandcamp.com/ 

https://www.facebook.com/Harry.Ajdovscina

https://www.youtube.com/user/Harrymusicband/videos

Start At Zero: 
sestavljajo mladi fantje iz Ajdovščine, mesta, kateremu pripada prav posebno mesto v slovenski ter tudi širši Hardcore punk sceni. Začetki benda segajo v poletje 2012, ko so se fantje zbrali z željo po ustvarjanju avtorske punkrock glasbe ter predstavljanju le te po raznih koncertih. Do sedaj sonastopili na več manjših koncertih po Sloveniji, na festivalu Punk Rock Holiday 1.4. V začetku marca 2014 so imeli vikend turnejo po Avstriji skupaj z Američani Arms Aloft. Konec aprila in v začetku maja pa so se skupaj z lokalnimi gusarji Real Life Version odpravili na 10-dnevno turnejo po Balkanu in srednji Evropi. Obiskali so Bosno, Srbijo, Makedonijo, Romunijo, Madžarsko, Slovaško in Češko.V slabih dveh letih so svojo vztrajnost in glasbeni entuziazem združili v lepo število novih skladb. Aprila 2014 so izdali prvi album z naslovom Facing Insanity, katerega lahko poslušate na povezavi: http://startatzero.bandcamp.com/releases
Njihovi koncerti so polni energije, besedila skladb pa odsevajo tako družbenokritične kot osebnoizpovedne teme, obravnavajo pa tudi položaj mladih v družbi.

https://www.facebook.com/startatzeroband 

https://www.youtube.com/channel/UCO8x0rmOvvSMYp7DEM83xmQ/videos

Vabljeni!