Metal koncert: DEKADENT + ATER ERA + HUMAN PUTREFACTION

13. december, 2014


Začetek: 21.00
Konec: 03.00
Prispevek: 6.66 € (če maš točno, drgač je 7!)

Decembra se v Trainstation Squatu obeta prava poslastica za vse ljubitelje black metala, saj bodo na svoj račun prišli tako vsi, ki prisegajo na surovo moč prvinskega black metal zvoka, kot tudi tisti, ki se raje prepusijo bolj ambientalnim in nenavadnim izletom v druge sfere. Hladne zimske dni nam bosta ob tej priložnosti pomagali popestrili že mednarodno uveljavljeni skupini DEKADENT in ATER ERA, koncert pa bodo otvorili novinci HUMAN PUTREFACTION.


DEKADENT so bili ustanovljeni leta 2005, idejna zasnova za skupino pa izvira iz obdobja, ko je njen član Artur Felicijan ustvarjal v ljubljanski zasedbi Noctiferia. V dosedanjem delovanju je skupina objavila tri studijske albume, »Manifestation Of Seasonal Bleeding« (2006), »The Deliverance Of The Fall« (2008) in »Venera: Trial & Tribulation« (2011). Medtem ko prvi zajema zbirko osmih pesmi, ki združujejo odlično atmosfero z black metal kompozicijami, pa drugi album v celoti tvori ena sama obsežna audio-vizualna mojstrovina, ki poslušalce popelje na epsko in čustveno popotovanje. Album se ponaša s konceptualno zgodbo, ki deluje kot osnova razširjenemu videospotu oz. istoimenskemu kratkometražnemu filmu. Po nekaj menjavah v zasedbi so spomladi 2011 pri nemški založbi G-Records/Rough Trade izdali svoj tretji studijski album z naslovom »Venera: Trial & Tribulation«, ki je brez dvoma njihov najmočnejši in najbolj dinamičen izdelek do sedaj.

http://www.dekadent.si/
https://www.facebook.com/dekadent.official

ATER ERA so nastali leta 2006 na pogorišču istrske black metal zasedbe Torka. Gre za skupino, ki jo karakterizirajo prvinski black metal zvok, ekstremne, dolge, težke in melanhonične kompozicije, vseskupaj pa trio kombinira še z nenavadnimi atmosferičnimi in psihedeličnimi vplivi. Njihov studijski prvenec »In Autumn's Solitary Decline« je izšel pri Mater Tenebrarum Records leta 2011, kar so nadgradili z drugim albumom »Beneath Inanimate Grime«, izdanim maja 2013 pri nemški založbi Pestilence Records.

https://www.facebook.com/AterEraOfficial
http://ater-era.bandcamp.com/

Kraška zasedba HUMAN PUTREFACTION je pri domači založbi Mater Tenebrarum ravnokar izdala svoj bogokletni prvenec, naslovljen »Anti Human Nekro Kvlt«, na katerem svoj gnev do človeštva izraža skozi brezkompromisni, hiter in surov black metal, podkrepljen z mizantropičnimi in protireligijskimi teksti. 

https://www.facebook.com/humanputrefaction

http://www.reverbnation.com/humanputrefaction666

Vabljeni!