SREČANJE AKTIVISTOV PRED SOBOTNIM PROTESTOM PROTI PRIVATIZACIJ

5. februar, 2015

Začetek: 18.00
Konec: ?
Vstop prost!

V četrtek, 5. 2., se bomo ob 18. uri sestali na aktivističnem sestanku pred protestom protiprivatizaciji, ki bo potekal v soboto, 7. 2., od 16. ure dalje na Kongresnem trgu v Ljubljani. 

Govorili bomo o tem, zakaj privatizacija podjetij ni rešitev za ekonomsko situacijo, kot pravijo njeni zagovorniki in pokazali na primere, ko je prinesla le odpuščanje, stagnacijo v razvoju podjetij, 
korupcijo in slabšo kakovost storitev. 
Dobički privatiziranih podjetij se stekajo v matična podjetja in davčne oaze. To pomeni manj sredstev v proračunu, ki jih država lahko nameni za javne servise: zdravstvo, šolstvo in socialo. 
Državna lastnina pa je le predpogoj za razvojno strategijo, ne cilj sam na sebi. Upravljanje podjetij v javni lasti moramo prevzeti ljudje. Nam je razvoj podjetij v največjem interesu. Poleg žive razprave o razlogih proti privatizaciji in za demokratizacijo upravljanja podjetij v javni lasti, bomo izdelovali tudi transparente za sobotni protest. Zaželeni so flomastri, plakati, rjuhe, spreji, leseni koli itd. 

Na aktivistični sestanek vabljeni vsi, ki se ne strinjate z obstoječim družbenim redom, ki generira vse slabše življenjske pogoje vse širših množič.

Facebookhttps://www.facebook.com/events/820780604656887/