Film INFERNO (Slo)

11. februar, 2015
Začetek: 20.00
Konec: 22.00
Prostovoljni prispevki!

Dolžina: 1h 53min / 113min
Leto: 2014
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Vinko Möderndorfer
Režija: Vinko Möderndorfer
Igrajo: Marko Mandić, Medea Novak, Marko Bukvič, Lara Volavšek, Renato Jenček, Jernej Šugman, Jana Zupančič, Sebastian Cavazza, Silva Čušin, Marko Okorn, Silvo Božič, Jožica Avbelj, Marinka Štern, Valter Dragan, Mirjam Korbar, Peter Musevski, Robert Prebil, Helena Peršuh, Klemen Mauhler, Miha Rodman, Benjamin Krnetić, Jan Bučar, Lotos V. Šparovec, Dejan Spasić, Maša Derganc

Opis filma:
Zaradi neizprosne gospodarske krize mlada družina ostane brez službe, ob grožnjah z deložacijo, grozeči revščini in neusmiljeni aroganci kapitalistov, pa se zdi edino upanje vsesplošna stavka in protesti, ki bi morali predramiti anemično ljudstvo. Toda kot se izkaže, je glavno vodilo večine vpletenih predvsem preračunljivo koristoljubje, zato revni in zapostavljeni ljudje ostanejo brez vsega, kar začne uničevati tudi njihove intimne in čustvene odnose.
V ospredju je mlada brezposelna delavska družina in njihov vsakdanji boj za preživetje. Kot vsaka običajna evropska družina hoče in zmore preživeti zgolj z delom svojih rok. Njihovo življenje se je zaradi globalne krize znašlo v slepi ulici. Vse kaže, da ni izhoda. Da se posameznik ne more boriti proti krivici, proti nesreči, proti nevidni oblasti kapitala.Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=otT4GEe8B_k

Uradna stran:
http://www.filminferno.si/wp/sl/o-filmu/sinopsis/

Facebook:
https://www.facebook.com/events/749542818449857/

Vabljeni!