Indie koncert: NINA BULATOVIX (post rock) in VLASTA POPIĆ (indie rock)

21. februar, 2015
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Prispevek: 4 eur

Obeta se nam prava post punk psihadelija z Nino Bulatovix in hrvaško zasedbo Vlasto Popić.

Nina Bulatovix (punk, disko, bobenbas, dada), kričijo v pankovski maniri, agresijo in nestrinjanje sproščajo skozi neusmiljeno ritemsekcijo, toda ranijo z ostro in bridko govorjeno besedo. Vlasta Popić (indie rock, punk), pod tem imenom se skriva energični varaždinski trojec, ki tradicijo novovalovskega panka združuje z indie-rockom 21. stoletja.Nina Bulatovix:
nastali so kot upor neumnostim lokalnih politik v času priprav na EPK Maribor 2012 in načrtovanju prenove kulturnega centra Pekarna, skupina Nina Bulatovix je del tega vzdušja strnila na drugi studijski album Jate. "Povsod, kjer govorim, je kritika in samokritika obenem. Je kritika včredenja in obenem kritika novega individualizma, kjer velja prepričanje, da lahko posameznik naredi vse sam in je za to dovolj pameten. Gre za vmesno pot," je pojasnil prvi poet skupine Gregor Kosi.

Trojka, ki jo dopolnjujeta bobnar Jure Lavrin (stari znanec iz zasedb We Can't Sleep At Night, Vortex Magnolia in Napravi mi dete) in baskitarist Marko Širca (dejavni član Coma Sterea in nekdanji član razpadle zasedbe Napravi mi dete), je po odmoru decembra lani znova strnila svoje vrste. "Jate so vabilo na ples v času granitnih kock, samokandidatur, grupiranja, petja tralalajev in grizljanja žuljev z ustnic," so album opisali sami. Mi pa dodajamo, da je album izkaz iskrenosti, ki je še ostala v (komercialno izrabljeni besedi) slovenskem panku.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/NinaBulatovix/160221820687482?sk=info&tab=page_info
Bandcamp: http://ninabulatovix.bandcamp.com/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=wZZkZD22Dps
https://www.youtube.com/watch?v=LD0DJX97IY4
----------------------------------------------------------------------------
Vlasta Popić:
Slovenija ima Nikki Louder, Srbija Repetitorja, Hrvaška pa Vlasto Popić. Kot pravijo člani zasedbe Tena Rak, Ivan Ščapec in Dimitrij Petrović, deveterico post-punk/noise komadov na novi plošči "Kvadrat" zaznamuje bolj temačen značaj z več distorzije in glasnejšo produkcijo, seveda pa zasedba ostaja zvesta smernicam, zadanim s prvencem "Za očnjake".

Album, izdan pri založbi Moonlee, je posnel Hrvoje Nikšić v studiu Kramasonik v Zagrebu avgusta 2014, zmiksali pa so ga Uroš Milkić v Threesome studiu v Beogradu ter Dino Kraljeta in Dimitrij Petrović v studiu Radost v Zagrebu. Za mastering je poskrbel Carl Saff, pod dizajn plošče pa so se podpisali Marta Lučić, Eva Badanjak in Vlasta Popić.

Kot se spodobi, bend v prihajajočih mesecih čaka promocijska turneja, ki se bo pričela 5. februarja na festivalu MENT Ljubljana, nadaljevala pa v Mariboru, Murski Soboti in Kranj, preden se trio vrne na Hrvaško.

Facebook: https://www.facebook.com/Vlasta.Popic.vz
Bandcamp: http://vlastapopic.bandcamp.com/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=-p7Jib4cGqA
https://www.youtube.com/watch?v=9ksWimEbnfE
----------------------------------------------------------------------------

Vabljeni!