Koncert: DIDGE, STRIPELESS ZEBRA, FOLLOWING SUMMER

28. marec, 2015
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Vstop prost oz. prostovoljni prispevki.

Za zakjluček 1. SubArt sejma bodo na našem odru nastopili Didge, Stripeless Zebra in Following Summer.Skupina DIDGE iz Kranja se giblje pretežno v art/prog rock vodah pod vplivi izvajalcev, kot so Pink Floyd, Genesis, Tool, King Crimson, The Beatles, Steven Wilson, Van der Graaf Generator..., spogledujejo pa se tudi z najrazličnejšimi drugimi zvrstmi glasbe. Februarja letos so v Studiu SubArt zabeležili svoje prve demo posnetke, ki jih najdete na njihovem Bandcampu: https://didge.bandcamp.com/album/demo.

Miha Markun - vokal, kitara
Martin Naglič - vokal, kitara
Primož Peršič - klaviature
Žan Jelovčan - bas
Andrej Gregorc - bobni


STRIPELESS ZEBRA je nova stoner/sludge zasedba na domači sceni, ki je nastala junija 2014. Že od samega začetka ustvarja avtorsko glasbo, ki nastaja pod vplivi različnih izvajalcev, kot so Acid Bath, Electric Wizard, Down, Kadavar, Acid King, Kylesa, EyeHateGod, Bongripper in podobni. Lani jeseni so pravtako v Studiu SubArt posneli štiri skladbe, ki so novembra izšle pod imenom Stripeless EP: http://stripelesszebra.bandcamp.com/album/stripeless-ep.

Aljaž Černe - vokal
Vid Pobegajlo - bas, spremljevalni vokal
Martin Urevc - kitara
Tomaž Černe - bobni


FOLLOWING SUMMER je novonastala avtorska rock skupina iz Kranja. Kot že samo ime – sledenje poletju – nakazuje, da je njihov glasbeni stil preprost in enovit, prosto leteč med številnimi glasbenimi podzvrstmi kot ptice selivke, ki pozimi letijo na jug, poleti pa na sever, a vseeno ohranjajoč značilen, razpoznaven zvok.

Amadei Šaršanski - bobni
Max Šinkovec - bas
Matevž Kovačič - kitara
Zeeky Sand - vokal


Vabljeni!