Metal koncert: OMEN (legendary U.S. heavy metal), SHUTDOWN (Slo)

17. marec, 2015
Začetek: 20.00
Konec: 1.00
Vstopnice:
- 10 € (v predprodaji - samo 14.3. na koncertu Metalsteel, God Scard in Rise v Trainstation Squatu!)
- 12 € na dan koncerta


V Trainstation Squatu bo 17. marca v okviru evropske turneje ustavila legendarna ameriška heavy/power metal zasedba OMEN, ki bi morala sicer v Kranju gostovati že pred petimi leti, kot predskupina pa bodo nastopili novogoriški heavy metalci SHUTDOWN.OMEN je leta 1983 v Los Angelesu ustanovil kitarist Kenny Powell, ko je zapustil skupino Savage Grace. Zelo hitro so podpisali za vspenjajočo se založbo Metal Blade Records, za katero so potem posneli več albumov. Postali so eni od njihovih uspešnejših izvajalcev, saj so s svojo kombinacijo tradicionalnega ameriškega heavy metala in markantnega glasu pevca J.D. Kimballa dosegli skorajda kulten status z bazo vnetih privržencev. 

Vendar pa leta 1988 izdani album »Escape To Nowhere« zaradi prevelikega odmika od njihovega prepoznavnega zvoka pri oboževalcih ni bil preveč dobro sprejet. Leta 1989 je temu sledil tudi razpad skupine. Powell je nato ustanovil Stepchild, s katerimi so posneli le en album, dokler ni leta 1997 zbral novo zasedbo in ponovno obudil OMEN. 

Sledil je izid novega albuma »Reopening The Gates«, ki pa je imel več skupnega z metalom 90-ih, kot pa z njihovimi zgodnejšimi izdajami. Po vnovični menjavi vokalista leta 2003 objavijo »Eternal Black Dawn«, kateri OMEN končno vrne na pot stare slave njihovih klasičnih albumov iz sredine 80-ih. 

Dolgo obljubljani novi studijski album skupine z naslovom »Hammer Damage« po več kot devetih letih odlašanja končno izide leta 2014 in ga bo skupina predstavljala na evropskih koncertnih odrih v letu 2015!

https://www.facebook.com/omenofficial
----------------------------------------------------------------------------
Hard'n'heavy zasedba SHUTDOWN, ki je z delovanjem pričela leta 2006, se je do danes uveljavila kot ena vodilnih v tej glasbeni smeri v Sloveniji. Kljub številnim kadrovskim menjavam imajo za sabo že številne uspešne nastope, na katerih so si koncertne odre delili z imeni, kot so Divlje Jagode, Requiem, Lene Kosti in mnogi drugi.

Spomladi 2012 so SHUTDOWN končno izdali svoj studijski prvenec z naslovom »Heavy As Metal & Hot As Hell«. Skupina je lansko leto objavila tudi novi single in videospot za skladbo z naslovom »Sexual Storm«.

http://www.shutdown.si/

https://www.facebook.com/pages/SHUTDOWN/349487506681

Vabljeni!