Rock'n'roll koncert: The Thunderbabies, Stari Pes

7. marec, 2015
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Vstop prost oz. prostovoljni prispevki.

Roc'k'roll pa to! Z nami bodo THUNDERBABIES, ki so so domača brca v rit vsem malodušnim kimavcem, ki se ne morejo odločiti, kaj bi poslušali in na kakšne koncerte bi hodili, kaj jih v sferi sodobne rockovske produkcije privlači in zakaj bi se pravzaprav posvečali sodobnim dratarskim godbam in pa STARI PES, ki bevska raznoliko avtorsko glasbo, s koreninami predvsem v bluesu in ritomigajočih ritmih.


THUNDERBABIES (Lj/rock'n'roll)
Kar dolgo smo čakali na njihov drugi uradni album "Kick-off!", ki lahko pomeni začetek ali pa tudi kaj veliko bolj nesramnega. Lahko je brca v rit vsem begajočim ušesom, ki so se izgubila v sferi sedem četrtinskega takta, lahko je tudi poziv vsem, ki jim ni prav všeč lažnjiva bleščavost bednega vsakdana. Zgodba Thunderbabies zajema eksplozivno in dinamično energijo ritmične ekstaze, prepojena je s krutimi kitarskimi rifi in ti se poigravijo z banalnostjo repetitivne realnosti. Vokali so hrapavi in potopljeni v sodobno rockovsko močvirje. Norčujejo se iz patetične vsevednosti, ošabnosti in brezbrižnosti. Pred sabo imamo pravi recept za rock'n'roll terapijo. Punk rock, blues, garaža, high energy rock'n'roll in v končni fazi tudi globoko spoštovanje rock'n'roll tradicije se združuje v sarkastično kritiko sodobnega sveta. "Kick-off!" je nabit z željo in užitkom, ter klicom k svobodi telesa in duha.

Drugi album ekspresivnega četverca Thunderbabies ne navdušuje le z neposrednim rockovskim izrazom, temveč tudi z močnim vsebinskim izbruhom, ki bo prevetril vašo pretepeno, utrujeno, razočarano in zamorjeno dušo. Album vam bo vzbudil željo po neposredni rock'n'roll akciji in to ni prav nič čudnega, saj vas Thunderbabies čakajo že vse od leta 2002, ko je izšel njihov prvi demo album "K4-411". V dobrem desetletju je ljubljanska četverica razvila povsem svoj in kredibilen, prepoznaven zvok. Leta 2004 so v samozaložbi izdali prvenec, ki so ga predstavili na številnih koncertih po Sloveniji in tudi čez mejo. Istega leta jih je Radio Študent izbral med 6. finalnih bendov Klubskega maratona. V obdobju med leti 2005 in 2014 so si delili oder s številnimi zanimivimi bendi sodobnega rock'n'rolla kot so Pierced Arrows, The Bellrays, Lombego Surfers, Res Nullius, Hic Et Nunc, Erotic Biljan & His Heretics, The Babies, Muškat Hamburg, itd. Ko se je triu leta 2012 pridružil izjemen ritem kitarist Tomaž Berginc, se je pripravil teren za album, ki bo izšel prav te dni. Bend je dobil povsem svež zagon, vendar to še ni pomenilo konca preoblikovanja. Bobnarja Petra Noseta je konec leta 2013 zamenjal eksplozivni in energični bobnar Juš Šenica, ki igra tudi pri Firespit in je sodeloval z zasedbami kot so Pingo, 4-je, Brbuč Blues band, itd. Četverica se je aprila letos odpravila v studio Soundlab D, Gregorja Dovjaka in v tednu dni je nastala ekstatična rock'n'roll zgodba, ki jo sestavlja kar 16 dinamičnih, kremenitih rock'n'roll poslastic. Album je pravcata rockovska eksplozija, ki vam bo razgibala vaše nepotešene organe...

zasedba:
Alenka Hrvatin Škerjanc (Thunderbaby) - bass, voc.
Juš Šenica - drums, voc.
Tomaž Berginc - guitar, voc.
Brane Škerjanc Bruc - guitar, voc

Facebook: https://www.facebook.com/Thunderbabies
Bandcamp: http://thunderbabies.bandcamp.com/
Radio Študent: http://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/thunderbabies-kick-off
----------------------------------------------------------------------------
STARI PES (Mb/Lj/woof&roll)
Ves kosmat in ves premočen
je iz blata vstal
kakor feniks vsemogočen
se je po komuni vscal
vsi ga kar globoko zijajo
seveda v letih je in ves prepit
oj ta stari pes krvavi
vseh je gospodar resnic.

Njihov barjansko – pohorski woof&roll je dovolj pop, da gre v ušesa, a se lahko v trenutku prelevi v transcendentalni psihadelični izlet.
Pravkar so izdali prvenec, ki je bil posnet kot session album.
Stari PêS so:
Matic Jereb – vokal, klaviature, kitara
Martin Mravlje – kitara
Jernej Šorli – bobni
Mario Pevec – bas
Aleš Tonaj – djembe

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Stari-Pês/513143225392278
Link do platehttp://staripes.bandcamp.com/releases

Woof!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1400637833581495/

Vabljeni!