Metal Weekend

10. in 11. april, 2015
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Prispevek: 6 eur/dogodek

V petek, bodo nastopili Vigilance (Postojna), Mist (Ljubljana), Classified (Medvode) in Kripl (Postojna), v soboto pa Armaroth (Kranj), Heretic (Slovenske Konjice), Necrotik (Novo Mesto) in Carnifliate (Velenje).


VIGILANCE (Speed/Black Metal, Postojna)
Speed/black metal zasedba Vigilance iz Postojne je v zadnjih parih letih nazorno pokazala, zakaj so eden izmed bolj perspektivnih bandov, ne samo v Sloveniji, temveč tudi globalno. Okultne teme, odlična kombinacija NWOBHM ritmov, old school black metala in še česa so zaščitni znak skupine. To so več kot uspešno zabeležili na prvem EP-ju imenovanem »Steeds Of Time«, katerega so leta 2013 podkrepili še z debitantskim albumom »Queen Of The Midnight Fire«, v kratkem pa bo pri Dying Victims Productions/Witches Brew izšel tudi njihov novi album z naslovom »The Hounds Of Megiddo«.
https://www.facebook.com/pages/Vigilance/105590836178568
http://vigilanceofficial.bandcamp.com/

MIST (Doom Metal, Ljubljana)
Mist je doom metal zasedba iz Ljubljane, ki je z ustvarjanjem pričela julija 2012. Skupina svojo glasbeno podobo gradi na zapuščini nekaterih legendarnih izvajalcev, kot so Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Coven, Saint Vitus in podobni. Z odličnim demo izdelkom z naslovom »Demo 2013« jim je uspelo vzbuditi pozornost tujih medijev in poslušalcev, čemur so sledili nastopi po Avstriji, Italiji, Belgiji in na Nizozemskem, kot tudi na Malta Doom Metal Festivalu na Malti ter Hammer Of Doom v Nemčiji. Skupina bo maja pri nizozemski založbi Soulseller Records končno izdala tudi novi EP »Inan'« s štirimi skladbami.
https://www.facebook.com/mist.doom
http://mistdoom.bandcamp.com/

CLASSIFIED (Thrash Metal, Medvode)
Classified je thrash metal zasedba iz Medvod, ki je nastala leta 2009 in pod imenom Deadline odigrala kar nekaj uspešnih koncertov. Po menjavi vokalista so se odločili, da bodo začeli ustvarjati pod novim imenom in z novim materialom. Posneli tudi promo CD s štirimi skladbami, ki je izšel spomladi 2012. Skupino sestavljajo Kristjan Škofljanec (vokal), Domen Jamnik (kitara), Blaž Orehek (kitara) in Tilen Sušnik (bas), na bobnih pa jim pomaga Alex Škofljanec (Negligence, ex-Metalsteel).
https://www.facebook.com/pages/Classified-Band/306596719392225

KRIPL (Cave'N'Roll, Postojna)
Kripl je mračni "rokenrol" trio, ki se je do svoje današnje oblike razvil v sezoni 2011/12. Prekaljenim mačkom tudi black in doom nista tuja, zato ju nesebično vključujejo v svoje kompozicije. Njihovemu prvemu studijskemu izdeleku »Adelsberg Frost« iz leta 2013 je maja lani sledil še novi EP z naslovom »De Profundis«. Za vse, ki znajo preseči žanre!
https://www.facebook.com/pages/Kripl/648028481949231
http://kripl.bandcamp.com/

------------------------------------------------------------------------------------
Sobota, 11.04.2015 ob 21.00

ARMAROTH (Death Metal, Kranj)
Kranjska death metal mašina z imenom Armaroth vztrajno brutalizira naše sluhovode že od leta 2008, dokončno obliko pa je dobila konec 2011. Prenovljena zasedba je takrat začela novo ero ustvarjanja, ki jo je junija 2013 zabeležila tudi na odlično sprejetem debitantskem EP-ju z naslovom »False Vision«, kateremu je sledil še videospot za skladbo Cell That We Bleed In. Do sedaj so preorali že veliko večino slovenskih klubov, seveda pa jim niso tuji niti nekateri večji festivali.
https://www.facebook.com/armaroth.band
http://armaroth.bandcamp.com/

HERETIC (ThrashCore, Slovenske Konjice)
Heretic je petčlanska metal skupina iz Slovenskih Konjic. Igrajo mešanico thrasha, metalcora in groove metala. Zgledujejo se po velikih glasbenih imenih kot so Lamb Of God, Pantera, Killswitch Engage, Parkway Drive, vendar kljub temu skušajo in se trudijo ustvarjati drugačen in predvsem svoj stil igranja ter glasbe. Njihov repertoar zavzemajo izključno avtorski komadi, ki jih ponosno predstavljajo tudi na svojem debitantskem albumu »New Era« iz leta 2013.
https://www.facebook.com/hereticslo

NECROTIK (Death Metal/MetalCore, Novo Mesto)
Necrotik je novomeško-ljubljanska glasbena skupina, ki trese slovenske odre že od leta 2008. Ker se neradi predalčkajo, so svoj stil igranja poimenovali "hardcore pornpop". Hitra, agresivna in groovy, a obenem melodična razpaljotka z balkanskim melosom. Posneli so demo za naslovom »Holier Than You«, temu je sledil še EP »Synonymous With Dead«. Oba izdelka so pospremili koncerti doma in tujini. Po dvoletnem premoru so se lani vrnili v novi postavi in z novim albumom, ki ponosno nosi naslov »Balkan Idiocracy«.
https://www.facebook.com/necrotikband
http://necrotik.bandcamp.com/

CARNIFLIATE (Death Metal, Velenje)
Carnifliate je mlada death metal zasedba, ki prihaja iz Velenja. Skupina je nastala leta 2013, dokončno podobo pa je dobila v letu 2014. V istem letu so začeli tudi z nastopi v živo, kjer velja izpostaviti koncert z Noctiferio, Gutalax itd. Prve studijske posnetke obljubljajo že za letos, do takrat pa jih lahko preverite v živo.
https://www.facebook.com/Carnifliate


Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/891713980879473/

Vabljeni!