Repetitor, Koala Voice

1. maj, 2015
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Prispevek: 6 eur

Repetitor, garažni rock/post-punk trio iz Beograda, so nedvomno eden najzanimivejših in najprodornejših mladih bendov iz Balkanskega polotoka.
Kot predskupina bo nastopila mlada domača zasedba Koala Voice, ki igra mešanico rocka, modernega popa in disca.


Repetitor, garažni rock/post-punk trio iz Beograda, so nedvomno eden najzanimivejših in najprodornejših mladih bendov iz Balkanskega polotoka. S svojima dvema ploščama »Sve što vidim je prvi put« (Odličan Hrčak, 2008) in »Dobrodošli na okean« (Moonlee Records, 2012) so se Repetitor hitro zavihteli na vrhove lestvic, bili deležni izrazito pozitivnih kritik, s številnimi energetsko nabitimi koncerti, ki so nedvomno eno najmočnejših orožij skupine, pa tudi hitro širili svojo bazo oboževalcev. Repetitor so odigrali nešteto koncertov širom Balkana, kot tudi na Nizozemskem, v Italiji, Nemčiji in Švici, ter na vseh glavnih festivalih v regiji (Sziget, Exit, Terraneo, Taksirat, Rokaj, Lent...).

Repetitor so postopoma oblikovali lasten prepoznaven zvok, v katerem združujejo energični rock’n’roll, post-punk in še marsikaj vmes. Nabriti beograjski trio ponuja žanrsko raznolike in neobremenjene komade, sestavljene iz nabrite medigre instrumentov in vokalov, ki postopoma gradijo neprobojni in kotaleči zvočni zid, ki ruši vse pred seboj. Za njihovo glasbo je težko najti neposredno referenco, toda pozoren poslušalec bo lahko v njej prepoznal širok spekter skupin, ki segajo od zgodnjih Mudhoney, Šarlo Akrobata, Fugazi, Sonic Youth, Pixies in zgodnje Nirvane pa vse do Black Sabbath ali celo Suicide. Čeprav vse to na prvi pogled deluje nezdružljivo, Repetitor to naredijo z izredno lahkotnostjo in postrežejo z zvočno izkušnjo, ki bi težko bila bolj razveseljiva. Surovi rock s samosvojim pristopom, ki je izstreljen iz dna duše.

Repetitor vsekakor predstavljajo najboljše kar lahko ponudi sodobna beograjska garage rock scena. Mogoče je sicer še malo prezgodaj, nikakor pa ne pretirano, če napovemo, da Repetitor prav zdaj ustvarjajo še nenapisano poglavje rockovske kulture širše regije. Upoštevajoč popularnost in vpliv, ki so ga ustvarili v tako kratkem času, lahko to pričakujemo celo prej kot bi kdorkoli napovedal.

Repetitor so:
Boris Vlastelica - kitara, vokal
Ana-Marija Cupin - bas, vokal
Milena Milutinović - bobni

https://www.facebook.com/repetitorbgd
http://repetitor.bandcamp.com/

Kot predskupina bo nastopila mlada domača zasedba Koala Voice, ki igra mešanico rocka, modernega popa in disca.

http://www.koalavoice.com/
https://www.facebook.com/VoiceKoala

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1558410091043156/

Vabljeni!