Metal koncert: PENITENZIAGITE, PARAGORIA, MEPHISTOPHELIAN

30. junij, 2015
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Vstop prost oz. prostovoljni prispevki!

S tem koncertom PENITENZIAGITE na domačem terenu zaključujejo promocijsko turnejo ob izidu nove plošče »Humanity Galore«, kot gostje pa bodo nastopili še PARAGORIA in MEPHISTOPHELIAN.Penitenziagite so nastali leta 2004 v Kranju. Slovensko občinstvo so zelo kmalu prevzeli s svojo mešanico black in death metala, ki je izstopala zaradi raznolikih dvojnih vokalov. V začetni zasedbi so fantje izdali svoj prvi garažni demo, kmalu pa so se začele tudi prve kadrovske spremembe. To je pomenilo novo poglavje v razvoju skupine, saj so se v tem času začeli počasi odmikati od black metala proti bolj izrazito death metal zvoku. Novim kadrovskim pretresom je leta 2008 sledil tudi novi demo »The New Evolution«, s katerim se je njihov zvok dokončno ustalil v death metalu in takšen ostal do danes.

Penitenziagite se lahko pohvalijo z neomejenim številom nastopov po slovenskih klubih, nekaterih festivalih, občinstvo pa so ogrevali tudi pred skupinami, kot so Kampfar, Demonical, Milking The Goat Machine, Obliteration, Disharmonic Orchestra, Noctiferia in drugi.

Končno je nastopil čas, da pripravijo material za prvi album. Studijsko delo in mastering so dokončali v letu 2014. Skladbe na debitantskem albumu »Humanity Galore«, ki je izšel aprila letos pri založbi On Parole Productions, so brutalna kombinacija dela in razvoja, skozi katerega so šli v letih svojega delovanja.

Anže Demšar - vokal, kitara
Žan Kavčič - kitara
Matic Di Batista - bas
Gašper Čebulj - bobni

http://www.penitenziagite.com/
https://www.facebook.com/penitenziagite.band
http://penitenziagite.bandcamp.com/

Paragoria je death/thrash/groove metal kvartet iz Rečice ob Savinji, ki je nastal na pogorišču zasedbe The Scourge. Leta 2011 se je skupina preimenovala in se prav tako zvrstno prestrukturirala, svoje nove avtorske komade pa je prvič predstavila poleti na festivalih Metalcamp in Metal Mania Open Air. Prvo leto obstoja pod novim imenom so Paragoria preživeli ob pisanju materiala za svoj studijski prvenec »Decomposition Of Mind«, ki je potem izšel oktobra 2013 pri založbi On Parole Productions.

Matjaž Parfant - vokal, kitara
Primož Brezovnik - kitara
Jernej Štorgelj - bas, vokal
Matija Kadliček - bobni

http://www.paragoria.com/
https://www.facebook.com/pages/Paragoria/184127594965190

Mephistophelian je tehnična death metal zasedba iz Bele Krajine, ki prisega na brezkompromisen, nasilen in surov glasbeni izraz, začinjen s klasičnimi ter tudi modernejšimi prijemi. Do sedaj so objavili dva singla, »Morbid Source« in »Primal Un-Godliness«, trenutno pa pripravljajo material za svoj prvi album.

Deni Petraš - vokal
Kristjan Bajuk - kitara
Renato Jurejevčič - kitara
Dalibor Vladič - bas, spremljevalni vokal
Črt Valentić - bobni

https://www.facebook.com/mephistophelianSLO
http://www.reverbnation.com/mephistophelian

Facebook event: https://www.facebook.com/events/978399232190749/

Vabljeni!