7. SubArt festival: KORAI TRANCEMISSION (Madžarska)

3. julij, 2015
Začetek: 22.00
Konec: 5.00
Prispevek: 6 eur
Lokacija: Trainstation Squat

Korai Trancemission je novi psychedelic tribal ethno-trance projekt članov madžarske zasedbe Korai Öröm. Posebni etno zvoki fuyare, dromlje in tradicionalnega mongolskega petja iz grla v kombinaciji z udarci plemenskih bobnov in tolkal zaznamujejo skupino kot ene od inovativnejših protagonistov na današnji psychedelic-trance glasbeni sceni. Včasih zvenijo tudi nekoliko retro, predvsem po zaslugi klaviatur, dinamično monotonost njihove glasbe pa začinijo še skrajno minimalistične bas linije. Kitara povzema najrazličnejše vplive in jih spretno spaja z etno, ambientalnimi in psihedeličnimi rock ritmi.
Korai Trancemission so organski del elektronske, acid glasbene kulture, ki se je začela razvijati od zgodnjih 90-ih let dalje.

Skupina je bila na turnejah s številnimi madžarskimi in mednarodnimi DJ-ji ter projekti po vsej Evropi, nastopila pa je tudi že na različnih festivalih, kot so Ozora, Burg Herzberg, Pohoda, Earthdance in drugi.

Zasedba:
Viktor Csányi - bobni
János Jócsik - tolkala
Gábor Borosi- klaviature
Tibor Domokos - klaviature
Zoltán Kilián - bas
Andor Kovács - kitara
Miklós Paizs - fuyara, dromlja, tradicionalno mongolsko petja iz grla
Gábor Bánházi - tonski tehnik

https://www.facebook.com/koraitrancemission
https://soundcloud.com/koraitrancemission

https://youtu.be/V6w24Lg3zTI
https://youtu.be/EEKE7xdgfVw


Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/861886937204783/

Projekt podpirajo: Zavod Carnica, Rock bar Down Town, Društvo SubArt, Mestna občina Kranj, Ministrstvo za kulturo, Klub študentov Kranj

Vabljeni!