7. SubArt festival: ROZA TEATER: KABARETE SIMPLOZIJ

8. julij, 2015
Začetek: 21.00
Konec: 23.00
Vstop prost oz. prostovoljni prispevki
Lokacija: Layerjeva hiša

Kabarete Simplozij je predstava v predstavi: variete, sestavljen iz niza gledaliških točk in songov je postavljen v okvir tekmovanja za izbor pesmi večera, na katerem se s hitrimi in učinkovitimi menjavami Roza spremeni v številne popolnoma različne like. Medtem ko "strokovna žirija izbira zmagovalca", si gledalci ogledajo še "nekatere žal povsem neznane posebnosti iz slovenske kulturne preteklosti".

vrsta: variete
trajanje: 60-90 min
avtor, režiser in igralec: Andrej Rozman RozaAndrej Rozman Roza, slovenski pesnik, pisatelj, dramatik, igralec in prevajalec;
Leta 1978 je pustil študij slovenistike, s prijatelji ustanovil Pocestno gledališče Predrazpadom in v naslednjih letih organiziral vrsto odmevnih gostovanj tujih uličnih gledališč v Ljubljani, s katerimi je premagal strah tedanjih oblasti pred spontanim dogajanjem na ulici. Med leti 1981 in 1995 je bil vodja alternativnega Gledališča Ane Monro in začetnik improvizacijskih gledaliških tekmovanj v Sloveniji.

Piše parodične in komične pesmi, pravljice in gledališke komedije za otroke in odrasle, predeluje klasična besedila za druge medije, jih prestavlja v sodobnost ali preprosto prevaja. Marca 2003 je ustanovil Rozinteater kot najmanjše možno gledališče. Njegova dela so prisotna v mnogih učbenikih in antologijah (Nasmeh pod solzami, Slovenski smeh, Cvetnik slovenske parodije, Komadi, Drugi komadi, Zlata čebelica,...).

Facebook dogodekhttps://www.facebook.com/events/1591526251117760/

Vabljeni!