7. SubArt festival: SHADOWICON, TOMCAT

8. julij, 2015
Začetek: 21.00
Konec: 23.00
Prispevek: 4 eur
Lokacija: Rock bar Down Town

Simfonična metal zasedba ShadowIcon je nastala leta 2006, po večkratnih kadrovskih menjavah pa jo sedaj sestavljajo Ana Prijatelj Pelhan (vokal), Tomaž Lovšin (kitara), Bojan Kostanjšek (kitara), Peter Smrdel (klaviature), Matej Ravšelj (bas) in Žiga Ravšelj (bobni). Ljubljanska hard & heavy zasedba TomCat že nekaj časa ni več neznanka na domačih koncertnih odrih. Začetek njihove zgodbe je bil kar tipičen - igranje po lokalnih klubih in težave zaradi sprememb v zasedbi, ki jo po novem sestavljajo Gregor Šujica (bas) Anže Bizjak - Bizi (bobni), Izzy Armstrong (solo kitara), Domen Žbun (ritem kitara) in Žiga Krasnič (vokal).Simfonična metal zasedba ShadowIcon je nastala leta 2006, po večkratnih kadrovskih menjavah pa jo sedaj sestavljajo Ana Prijatelj Pelhan (vokal), Tomaž Lovšin (kitara), Bojan Kostanjšek (kitara), Peter Smrdel (klaviature), Matej Ravšelj (bas) in Žiga Ravšelj (bobni).

Prvenec »Empire In Ruins« iz leta 2011 je decembra 2014 nasledila EP izdaja »Smoke And Mirrors«, ki jo je pospremil vrhunsko-estetski videospot za pesem If I Was The One. Pri snemanju novega albuma so sodelovala priznana imena iz sveta metal glasbe, kot so Charlie Bauerfeind in Thomas Geiger, poznana predvsem po sodelovanju s skupinami, kot so Helloween, Blind Guardian, Gamma Ray, Saxon, Hammerfall in drugimi, ter Sascha Gerstner (Helloween), ki je posnel gostujoči vokal pri eni od pesmi. Za snemanje spremljevalnih vokalov pa so poskrbeli Stefan Schmidt (Van Canto), Olaf Senkbeil in Betty Lenard.

http://www.shadowicon.com/
https://www.facebook.com/shadowicon

Ljubljanska hard & heavy zasedba TomCat že nekaj časa ni več neznanka na domačih koncertnih odrih. Začetek njihove zgodbe je bil kar tipičen - igranje po lokalnih klubih in težave zaradi sprememb v zasedbi, ki jo po novem sestavljajo Gregor Šujica (bas) Anže Bizjak - Bizi (bobni), Izzy Armstrong (solo kitara), Domen Žbun (ritem kitara) in Žiga Krasnič (vokal).

Kljub temu jim je uspelo pripraviti material za prvenec z naslovom »Bits N' Pieces«, ki je marca 2013 izšel pod okriljem založbe On Parole Productions. TomCat hodijo po tanki liniji med klasičnim hard rockom in heavy metalom iz 70-ih let, pri čemer ne skrivajo, da so na njih vplivala tudi velika imena iz 80-ih. Po drugi strani pa pokažejo zrel glasbeni izraz, nabit z mladostniško energijo, iskrenostjo, kreativnostjo in neobrzdano življenjsko voljo.

https://www.facebook.com/pages/Tomcat/265945706773305
http://tomcatroxxx.bandcamp.com/

Vabljeni!