Hardcore koncert: Iamdisease, Ponor

Sobota, 5. marec, 2016
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Prispevek: 4 eur

Moonlee Records predstavlja dvojni hardcore udarec s primorskimi sludge/hardcorovci IAMDISEASE ter zagrebškimi mračnjaškimi hardkorovci PONOR. Žanrsko precej sorodna benda, katerih podobnost je tudi bogata zgodovina članov bendov (Man In The Shadow, Low Punch, The Hoax Problem, Elodea vs. Senata Fox, Amok, Storms, Sentence). Žgalo bo!


Primorski hardkorovci Iamdisease so vse prej kot novinci na domači glasbeni sceni, saj so se kalili v zasedbah kot so Man In The Shadow, Low Punch, The Hoax Problem, Elodea, Kennyball Smith in A Murder Theory. Iz tako raznolikega nabora bendovskih izkušenj so Iamdisease izoblikovali svojo lastno mešanico mračnega in udarnega hardcore zvoka, ki se pogosto sprehodi v metal, crust in sludge vode, vse skupaj pa so dodatno začinili z besedili, ki tematizirajo temnejšo stran človeške narave in negativne pojave današnje informacijske družbe. Na koncertu se tako nadejamo dobre doze natančno odmerjenih ritmov in bas linij, hrupnih in mračnih kitarskih rifov z disonantnimi melodičnih prehodov ter grobega, besnečega vokalnega izraza, ki skuša ujeti trenutne občutke jeze in jih prevesti v angažirano nadiranje poslušalstva.

https://www.facebook.com/iamdisease/
http://iamdisease.bandcamp.com/

Ponor je štiričlanski hardcore bend iz Zagreba, katerega sestavljajo stari mački zagrebška hardcorepunk scene, ki so igrali tudi v skupinah Senata Fox, Amok, Storms, Sentence, Gardens Of Hiroshima, Don’t Mess With Texas... Zvočno skupina združuje in išče najboljše ravnotežje med hardcore, punk in metalskimi prijemi, zaradi česar jih mnogi primerjajo s skupinami kot so Integrity, Rise And Fall in Tragedy. Brzinsko, udarno, mračnjaško.

https://www.facebook.com/PonorHC/
http://ponor.bandcamp.com/

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1723838421195598/

Vabljeni!