Koncert Vasko Atanasovski Trio

Sobota, 26. marec, 2016
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Prispevek: 10 eur

Zasedba treh izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu je spomladi 2012 izdala znameniti album »Come To Me«, še precej pa je svež tudi njihov album »Feel«. Obe izdaji sta prejeli izjemne kritike in močno zaznamovali Slovenski in tudi tuji glasbeni prostor.

Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem in v Srbiji, je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji v oddaljeni Kitajski, lansko jesen pa so se podali v London, Nemčijo ter daljšo turnejo po Argentini. Ekstatičnost, energičnost, eklektično mešanje glasbenih stilov in brezkompromisnost, so znane značilnosti njihovih nastopov, ki nikogar ne pustijo hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami.


Trio, ki ga sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja, praznuje pet let svojega obstoja in izdajo svojega tretjega albuma. Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski...), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že precejšenj del sveta.

Do sedaj je izdal že 12 albumov, ne dolgo nazaj pa je največja založba na balkanu, Croatia Records, izdala album 'Best of Vasko Atanasovski', kar ga kot slovenskega glasbenika postavlje med zelo redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev, edini s takšnim ugledom.

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala

http://www.vaskoatanasovski.com/
https://www.facebook.com/Vasko-Atanasovski-125494981899/
-------------------------------------------------------------------------------------
...»So nekaj najboljšega, kar imamo.«
Jaša Lorenčič, Večer

»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«
Zdenko Matoz, Delo

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana
Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«
Mario Batelić, Radio Študent

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1153261714698127/

Vabljeni!