Koncert: Nikki Louder, Žen, Disdrug (This Fuck)

Sobota, 9. april, 2016
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Prispevek: 5 eur

Nikki Louder je kaotični noise rock trio iz okolice Kamnika, ki ima za sabo preko 150 koncertov širom bivše Jugoslavije, kot tudi več turnej po srednji Evropi in Veliki Britaniji. Štiričlanska zasedba Žen je nastala leta 2009 v Zagrebu, Disdrug pa so nastali leta 2000. Sprva kot nedolžen projekt za nastop na Krawalu, vendar se je kmalu pojavilo več ponudb za koncerte. In tako se je počasi začelo...


Nikki Louder (noise rock)
Nikki Louder je kaotični noise rock trio iz okolice Kamnika, ki ima za sabo preko 150 koncertov širom bivše Jugoslavije, kot tudi več turnej po srednji Evropi in Veliki Britaniji. Nikki Louder si po svojih štirih dolgometražnih ploščah za svoje intenzivno, kaotično in hrupno muziciranje upravičeno zaslužijo naziv prvaki slovenskega hrupnega rocka.
Skupino oblikuje udarnost in brezkompromisnost - poslušalca rešetajo s hitrimi in surovimi rafali energije, ki surfa na razbijaškem bobnanju in kitarskem hrupu, ter ki v melodičnih preobratih le za trenutek zastane, zgolj kot kratek predah pred ponovnim skokom v novo zvočnike parajočo nevihto.
Raztrgani vokali, ki se nenehno sprehajajo po tanki meji artikilacije in kričanja, še dodatno začinijo in čudovito povežejo celotno sliko. Nikki Louder ponujajo kaotično hardcore/math-core/noise izkušnjo, ki pa kljub združevanju številnih raznovrstnih vplivov zveni kompaktno in zaokroženo. In to je odlika velikih bendov. Impresivno.

Zasedba:
Blaž Sever – kitare, vokal
Peter Cerar – bas kitara 
Luka Cerar – bobni

Povezave:
http://nikkilouder.tumblr.com/
http://nikkilouder.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Nikki-Louder/61342577710
http://www.youtube.com/watch?v=R5UKlkdWuTE
-------------------------------------------------------------------------------------
Žen (post-rock, math-rock, prog-indie, synthwave/Hrvaška)
Štiričlanska zasedba Žen je nastala leta 2009 v Zagrebu. Maja, 2014, so za dunajsko založbo Unrecords objavili album I onda je sve počelo.

Zasedba:
Eva Badanjak – kitara, vokal, klaviature in sintetizatorji
Sara Ercegović – bobni, vokal, sintetizatorji
Ivona Ivković – bas, vokal, sintetizatorji
Tanja Minarik – vizualije

Povezave:
unrecords.me/zen
facebook.com/xzenxzen
xzen.bandcamp.com
soundcloud.com/xzenxzen
terapija.net/mjuzik.asp?ID=16954
terapija.net/koncert.asp?ID=17671
potlista.com/recenzije/i-onda-je-sve-pocelo
-------------------------------------------------------------------------------------
Disdrug (This Fuck) (punk)
Disdrug so nastali leta 2000. Sprva kot nedolžen projekt za nastop na Krawalu, vendar se je kmalu pojavilo več ponudb za koncerte. In tako se je počasi začelo...
Več let so igrali pod imenom "disdrug this fuck", po raznih klubih in festivalih širom Slovenije. Edinstven projekt je bila turneja po Švici, kjer so užgali v več underground klubih in pustili svoj neizbrisen pečat. To obdobje intenzivnega koncertiranja se je zaključilo s sodelovanjem pri Klubskem maratonu radia Študent, z igranjem po slovenskih klubih in norim zaključkom na dveh odrih na Metelkovi, Ljubljana.
Sledilo je mirnejše obdobje z iskanjem zvoka, pravih posnetkov in namena obstoja vsespošno.
Začne se novo obdobje benda, za pusije okrčenega na ime Disdrug, v katerem se intenzivno razvijajo in delajo novi komadi.

Zasedba:
Matija Žumer - kitara, vokal 
Anže Krajnik - bas, vokal 
Andrej Podlipnik - bobni, vokal

Povezave:
http://www.disdrugthisfuck.com/

Vabljeni!