Metal Weekend #2: Sarcasm, Extreme Smoke 57, Hellsword in drugi

Petek, 15. april in sobota, 16. april, 2016
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Prispevek: 7 eur/dan

Leto dni je naokoli in spet bomo celoten vikend posvetili metal zvokom! Nosilca večerov bosta tokrat legendarni domači zasedbi SARCASM in EXTREME SMOKE 57, svojo priložnost pa bodo seveda dobili tudi nekateri sveži izvajalci.Petek, 15.4.: SARCASM, FROM ASHES, VASECTOMY, STRIPELESS ZEBRA

Sarcasm so legende slovenske metal scene, ki so svoj pohod z nekaj prekinitvami začeli že daljnega leta 1987. Diskografija skupine zajema šest studijskih albumov, njihovova izdaja »Crematory« iz leta 1989 pa je dosegla kulten status in bila do sedaj tudi že večkrat ponatisnjena na različnih formatih. Sarcasm so pretresli že nešteto dvoran tako doma kot v tujini, ter si delili odrske deske z nekaterimi velikimi imeni, kot so Motörhead, Slayer, Sepultura, Holy Moses, Kreator in številni drugi.

http://www.sarcasm-band.com/
https://sarcasmslo.bandcamp.com/

From Ashes je groove metal/metalcore zasedba iz Kopra, ki je nastala na pogorišču skupine AlmostRage, sestavljajo pa jo stari mački obalnih metalskih bandov. Lani so izdali studijski prvenec »Dying Ember«, ki bo pri založbi Miner Recordings dočakal tudi prvi ponatis.

http://www.fromashesband.com/
https://www.facebook.com/fromashesfas

Vasectomy iz Murske Sobote že vse od leta 2011 brusijo skalpele in kreirajo brutalne zvoke, sestavljene iz elementov death, groove in thrash metala, ki jih skupina poveže v samosvojo glasbeno celoto.

https://www.facebook.com/VasectomyOfficial

Stripeless Zebra je stoner/sludge zasedba z Bleda, ki je na domači sceni prisotna od junija 2014 in že od samega začetka ustvarja avtorsko glasbo. Po izidu svojih prvih posnetkov je do sedaj uspešno prekrižarila tudi že dobršen del slovenskih klubov.

https://www.facebook.com/StripelessZebra
https://stripelesszebra.bandcamp.com/


Sobota, 16.4.: EXTREME SMOKE 57, HELLSWORD, BATTLEX, SEN

Extreme Smoke 57 so nastali leta 1990 kot prva grind/noisecore skupina v Sloveniji, razpadli 1993 in leta 2008 ponovno vstali od mrtvih. Skupina ima za sabo številne nastope po celi Evropi in tudi precej bogato diskografijo, ki so ji je v začetku letošnjega leta dodali še novi studijski izdelek z naslovom »Corruption Deteriorates«. Grind or be grinded!

https://www.facebook.com/Extreme-Smoke-57-194369290605387/
http://es57.bandcamp.com/

Hellsword je old-school speed/black metal zasedba iz Ljubljane, na katero so vplivali predvsem kultni bandi, kot so Venom, Motörhead, Hellhammer in zgodnji Bathory. Skupina se je širši slovenski kot tudi tuji metal sceni uspešno predstavila z dvema izjemnima EP izdajama, ne primanjkuje pa ji niti koncertnih izkušenj.

https://www.facebook.com/hellswordband
https://hellsword.bandcamp.com/

BattleX je perspektivna mlada thrash metal zasedba iz Maribora, ki v sedanji postavi deluje od leta 2010. Poleg številnih nastopov je skupina pridno pilila tudi avtorski material, plod njenega trdega dela pa je prihajajoči debitantski album »Imminent Downfall«.

https://www.facebook.com/battlexband
https://www.reverbnation.com/battlex

Sen je progresivna death metal zasedba iz Kranja, ki ravno začenja svoj pohod po slovenskih odrih. Band napada z žanrskimi klasikami stare šole in dobro izpiljenim avtorskim repertoarjem. Razgibani inštrumentalni sekciji poveljuje močan in brutalen vokal drobne in prikupne Nine.

https://www.facebook.com/SenTheBand

Vabljeni!