Šola odprtih vrat - predstava: Lepo je v naši domovini biti prekerc/ka

Sreda, 20. april, 2016
Začetek: 20.00
Konec: 22.00
Vstop prost oz. prostovoljni prispevki.

Koliko vas je že izkusilo položaj, ko je v žepu zevala luknja, in ste komaj čakali tisti dan v mesecu, za katerega ste trdo garali, in potem, ko je le napočil, s cmokom v grlu, zrli v številke in se zavedeli, da so vas pravkar pošteno biiiiiiiipnili? Kolikokrat so vas na razgovoru za delo vprašali, če imate študentsko napotnico ali S.P. in vas gladko odslovili, ker niste imeli za njih zaželenega statusa? Ste že izkusili neenakomerno razporeditev delovnih ur, ko ste en mesec dobili komaj kaj dela, naslednjega pa si niste morali oddahniti niti za en dan? V kakšen položaj vas potiskajo take oblike dela?
Si lahko privoščite samostojno življenje, prenovo stanovanja, načrtujete počitnice in greste po nakupih, ne da bi bili pozorni na vsak cent, ki ga zapravite? Kaj nam je v takšnih in podobnih situacijah storiti, bomo Vsealiničevci, skupaj z gledalci-igralci
razkrivali v forumski predstavi na temo prekernega dela. Izhajali bomo iz konkretne izkušnje, znane osebe, na znanem kraju in ob znanem času.


Nastopajo: ekipa Vse ali nič
Produkcija: Zavod BOB, Kulturno umetniško društvo Transformator.
Mentorji: Metka Bahlen Okoli, Barbara Polajnar in Jaka Andrej Vojevec.

Projekt 'Vse ali nič' je nastal z namenom opolnomočenja mladih za reševanje vsakodnevnih stisk in težav. Podaja javni glas tistim, ki ga nimajo ali pa se njihovega glasu ne sliši. V projektu izhajamo iz lastnosti, potreb in vrednot udeleženih, ki s svojimi stališči aktivno oblikujejo pogled na vsebinska izhodišča, ki slonijo na aktualnih temah med mladimi in v družbi nasploh.

Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Vabljeni!