5. obletnica Trainstationa

17. junij, 2016
Začetek: 20.00
Konec: 4.00
Vstop prost oz. prostovoljni prispevki!

Na 5. obletnici našega delovanja bodo nastopili TRIG LAW, NAKAJIMA, HAIKU GARDEN, MUTISM in DJ EL GADZÉ iz Portugalske.TRIG LAW
je sveža slovensko-hrvaška zasedba, ki ustvarja mešanico elektronike, duba, drum'n'bassa in ambientalne glasbe - in to v živo! Skupino sestavljajo prekaljeni glasbeni mački s pestro glasbeno preteklostjo:

Marco Grabber - elektronika
Organizator klubskih partijev že od leta 1996, tudi Heineken Thirst in MTV Dance Floor Chart. Ustanovitelj MTV Valkana Beach festivala. Kot DJ je nastopal po klubih v Europi in Rusiji. Dela projekte za Aquarius Records (Hr), Laus (London, UK), Be Saved (Berlin, GER), Family Grooves (HR) in Lovezone Records (FR). Soustanovitelj in producent slovenskih skupin The Ufoslavians, Trig Law, Manouche in Kisha ter hrvaških Golem in Dalmatian Dub.

Igor Leonardi - električna in midi kitara
Igor je v mladosti igral s slovenskimi kultnimi skupinami Begnagrad, Quatebriga in Miladojka Youneed. Kasneje je 10 let preživel v ZDA, kjer je z mnogimi različnimi glasbeniki preigraval jazz (Don Cherry), rock (Jason Newsted, bivši basist skupine Metallica) in hip hop (Telefunken). Trenutno vodi slovensko zasedbo Fake Orchestra.

Krešimir Tomec - električni bas
Basist, producent, ustanovni član skupine Cubismo. Sodeloval je z izvajalci kot Ritmo Loco, Peter Lovšin, Dino Dvornik, Magnifico, Nina Badrić, Bolesna Braća, Fake Orchestra, Oliver Dragojević, Golem, Dalmatian Dub in trenutno z Manouche. Njegova glasba je izšla tudi pri mednarodnih založbah in projektih: »Jazz It! Perfect Toy Records«, Rambling Japan in Visions UK. Večktarni dobitnik prestižne nagrade Porin.

Andrej Zavašnik Zava - bobni
Aktivni član skupin Srečna Mladina in Jardier. V preteklosti je sodeloval s skupinami Golem, Gušti in Polona, The Ufoslavians, Skor in Voodoo Popeye. Zava se poleg glasbe ukvarja tudi s fotografijo in video produkcijo.

https://www.facebook.com/triglawband/
https://soundcloud.com/trig-law
-------------------------------------------------------------------------------------
NAKAJIMA
Iz pepela preminule velenjske zasedbe Wreck je nastal projekt z japonskim pridihom. Gre za neke vrste nadgradnjo oziroma logični razvoj Wreck. Do spremembe imena je prišlo, ker člani zasedbe ne verjamejo ali pa mogoče bolje rečeno ne podpirajo »reunion« politike. Njihova glasba je nekakšna mešanica noise rocka, punka, hardcora 80-ih in še kaj bi se našlo. V glavnem, gre za skupek bogatih izkušenj iz njihovih predhodnih skupin, kot so Wreck, It's Not 4 Sale, Stranci, Daddy's Pudding, Platfuzz, Wasserdich...

Dejan Požegar - vokal
Siniša Hranjec - kitara
Uroš Potočnik - bas
Matic Kadliček - bobni

https://www.facebook.com/nakajima.band/
http://nakajima.bandcamp.com/
-------------------------------------------------------------------------------------
HAIKU GARDEN
je mlada štiričlanska shoegaze/indie rock zasedba iz Ljubljane, ki je nedavno pri založbi Kapa Records izdala svoj prvi EP z naslovom »Waver«. Že več kot leto dni igrajo avtorske komade, ki nastajajo iz idej posameznih članov skupine, ki jih nato s skupnimi močmi dodelajo v sveže in inovativne pesmi, ki združujejo žanrske vplive post-punka, grungea in psihedelije. K njihovi prepoznavnosti pa je v precejšnji meri pripomoglo tudi sodelovanje na Klubskem maratonu Radia Študent.

Luka Flegar - kitara, vokal
Matevž Bitenc - bas, vokal
Anže Knez - bobni
Klemen Tehovnik - kitara, sintetizator, vokal

https://www.facebook.com/HaikuGardenBand/
https://soundcloud.com/haiku-garden
http://kaparecords.bandcamp.com/album/waver
-------------------------------------------------------------------------------------
MUTISM
Začetki nove kranjske alternativne zasedbe segajo v leto 2014, ko se je zbralo nekaj mladih nadebudnežev, ki so imeli željo po igranju drugačne metalske glasbe, ki ni omejena s tradicijo in dosedanjo mentaliteto lokalne in pa tudi globalne scene ter njenih privržencev. Po enoletnem raziskovanju različnih odtenkov težke glasbe in pa tudi drugih stilov soničnega izražanja se je lani ustalila trenutna zasedba in začela ustvarjati. Skupina razvija svoj stil, ki sicer izvira iz težkih kovin, vendar ima tendenco zaplavati v vesoljske zvočne podobe ob vedno prisotni psihedelični senzibilnosti.

Kosez - kitara
Galadriel - bas
Chalice - bobni
Neža - vokal

https://www.facebook.com/mutismplc
-------------------------------------------------------------------------------------
DJ EL GADZÉ [RIOT Productions / Rap Balkanica]
Lisbon, Portugal

FACEBOOK: https://www.facebook.com/elgadze.music
Promo Mix (highlights)
DO YOU WANT SAX! VOL. 2 (2015)
http://www.mixcloud.com/elgadze/do-you-want-sax-vol-2/
ORGANIC Breakz VOL. 3 - Take the Power Back (2014)
https://www.mixcloud.com/elgadze/organic-breakz-vol-3/
FOXY Breakz (2014)
http://www.mixcloud.com/elgadze/foxy-breakz
UNDERWATER - Never Forget Your Dream (2010)
http://www.mixcloud.com/elgadze/underwater/
All Promo Mixes
Mixcloud: http: //www.mixcloud.com/elgadze/
Extra
Remixes / Mashups & Edits: http://elgadze-music.bandcamp.com/

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1277105315647953/

Vabljeni!