Brkovi

7. juli, 2016
Začetek: 21.00
Konec: 23.00
Lokacija: Rock bar Down Town
Vstopnice:
cena:
- prvih 50 vstopnic po 8 eur
- ostale 10 eur
- predprodaja (do vključno 6.7.)
https://www.on-parole.com/
http://www.ksk.si/
- na dan koncerta 13 eur (pred vhodom v atrij)

Brkovi so odbita zagrebška skupina, ki je združila udarno jezo punka ter tradicionalnost in populizem turbofolk "narodnjakov". Po desetih letih obstoja njihova priljubljenost le še narašča in trenutno spadajo med ene najbolj iskanih glasbenih skupin novejšega časa iz prostora bivše Jugoslavije.

Gre za skupino, ki ji je uspelo spojiti za mnoge popolnoma nekompatibilne glasbene žanre, poleg tega pa je zbrala ogromno in zvesto publiko in pri tem zadržala iskreno poslovno DIY politiko, in je danes verjetno ena od največjih koncertnih atrakcij na Balkanu. Njihovi divji, brezkompromisni nastopi predstavljajo trk punk energije z narodnim melosom, vse to pa Brkovi tudi izvrstno odigrajo in vizualno perfektno predstavijo v živo.


Albume objavljajo v samozaložbi, ker menijo, da z današnjimi tehnologijami in njihovo glasbo ne potrebujejo založnikov in managerjev. Kot zanimivost velja seveda tudi omeniti, da je celotna diskografija skupine v digitalni obliki brezplačno na voljo na njihovi uradni spletni strani, kar je v preteklosti že večkrat privedlo do sesutja strežnika.

Diskografija:
- Punkfolkwellness (2010)
- Društvo Brkatih Mladića (2011)
- Balkanski Esperanto (2012)
- Brkati Gosti (2013)
- Pizda Materina (2014)
- Torzo Dade Topića (2016)

http://www.brkovi.com/
https://www.facebook.com/Brkovi-44062436675/

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/584788608366667/

Vabljeni!