Šola odprtih vrat: Audio delavnica

Od 27. junija do 10. julija, 2016
Začetek: vsak dan ob 18.00
Konec: vsak dan ob 21.00
Vstop prost!

V Audio delavnici bomo začeli na začetku, pri osnovah in se v nekaj dneh korak za korakom sprehodili skozi doberšen del pestrega področja dela z zvokom. Ker imamo vsi izjemno lepe spomine na sedenje v šolski klopi in poslušanje neustavljivo uspavalnega branja prosojnic iz 30 let starega grafoskopa, bo delavnica raje zastavljena kot voden debatni krožek, skupaj s popolnoma praktičnimi primeri ob vsaki tematiki. Torej ne bomo brali prezentacije s platna, ampak se pogovarjali ob natikanju mikrofonov, poslušanju delovanja različnih procesorjev zvoka in snemanju.
Spoznali se bomo z opremo, ki jo potrebujemo za domače snemanje, profesionalno snemanje ali ozvočevanje prireditev - mikrofoni, mešalnimi mizami, procesorji, kabli (zakaj rabi en mikrofon 3 žice v kablu?!?), zvočnimi karticami in programsko opremo za snemanje in obdelavo zvoka. Da bo več ostalo v glavi in prstih, bomo na koncu vse skupaj preizkusili še v praksi med ozvočevanjem koncerta ter studijskim snemanjem.

Delavnico bosta vodila Darči Kruševac (Studio SubArt) in Žiga Rezar (RTV Slovenija, ZR-Audio (www.zr-audio.com)/Studio ROJAS (www.facebook.com/audiostudiorojas)).

Delavnica je brezplačna.

Vabljeni!