Attic Mist, Megs, Persons From Porlock, Tha Wet

19. november, 2016

Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Vstop prost.

Attic Mist je petčlanska hard rock zasedba iz Kranja, ki jo sestavljajo štirje fantje in eno dekle. Čeprav so na sceni šele leto in pol, so v tem času nanizali vrsto koncertov širom Slovenije, kot tudi v tujini. Svoj stil opisujejo kot hard rock s prizvokom bluesa in funka. Kljub raznolikim glasbenim ozadjem članov, so svojo pot našli v preigravanju energičnega hard rocka začinjenega z močnim, catchy vokalom in zaključenega z dobro mero uporništva in rokerske nepredvidljivosti. Skupina je nedavno izdala tudi svoj debitantski EP z naslovom »Just A Taste«.

Zasedba:
Timotej Jerman - vokal
Matija Veber - kitara
Matevž Kovačič - kitara
Amadei Šaršanski - bas
Zala Janežič - bobni

https://www.facebook.com/AtticMist/
https://atticmist.bandcamp.com/► Razpet med Goričkim in Kamnikom ustvarja vokalno-inštrumentalni duo Megs. Dvojec je nekoč tvoril ritem sekcijo v zasedbi Grrizli Madams, z Megs pa sta skombinirala in zreducirala svoje adute, ki na daljše razdalje vseeno nimajo omejitev. Tako je njuna izraznost raztegnjena od hardcora preko noise rocka in sludga pa vse do post-punka, preko počasno kotalečih se ritmik do melodičnih vokalnih napevov, ki se rado pretvorijo tudi v srditejše glasovne izlive. Vse to in še več je duo Megs. Visokooktanski derivati zagotovljeni.

Zasedba:
Miha - bas kitara, efekti, vokal
Gašper - bobni, ropotulje, vokal

https://www.facebook.com/MegsDuo/
https://megsband.bandcamp.com/

Persons From Porlock so na domači glasbeni sceni opazni vse od 15. Klubskega maratona Radia Študent. Mlad ljubljanski četverec je v svoje ustvarjanje vpeljal nalezljivo mešanico opojnih stonerskih surovin, jo nadgradil z ekstraktom rocka poznih 60-ih in 70-ih, shizofrenim popom in zapomljivimi kitarskimi riffi. Sanjavi vokal in hipnotične vizualije psihedelično vzdušje na koncertih popeljejo še na višjo raven. Svoje ime so legitimizirali s prvencem »Things People Don't Like«, ki je marca letos izšel pri Založbi ZARŠ. Po predstavitvi albuma so pomlad oznanjali po raznih alternativnih klubih po vsej državi in za supino se je upravičeno začelo govoriti, da postajajo eni glavnih predstavnikov neopsihedelične glasbe pri nas.

Zasedba:
Nikolaj Mulej - ritem kitara, vokal
Martin Pavlovec - solo kitara
Gregor Bajc - bas
Vasja Onič - bobni
Benjamin Fele - VJ

https://www.facebook.com/PersonsFromPorlock/
https://personsfromporlock.bandcamp.com/

► Spoščeni, svojevrstni in predani glasbi – s temi besedami bi lahko opisali člane na novo izoblikovane škofjeloške zasedbe The Wet, ki so si glasbeno znanje in kilometrino vrsto let nabirali že v nekaterih drugih glasbenih skupinah. Lani pa so sklenili, da je čas za nov začetek in prvi skupni projekt. Njihov prvenec »Trip To Boston« je prvovrstna mešanica glasbenih žanrov, ki jih fantje tako na plošči kot tudi znotraj posameznih skladb nadvse uspešno združujejo v svojevrsten glasbeni izraz. Temu piko na i dodajajo avtorska besedila, ki na hudomušen način opisujejo vsakdanjo realnost, postavljajo ogledalo slovenski družbi in se neizogibno dotikajo tudi ljubezeni.

https://www.facebook.com/THeWET9/
https://soundcloud.com/thewet9