Klubski maraton 2016: NeoPogo, Noč

22. oktober, 2016

Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Vstop prost.

Klubski maraton Radia Študent vsako leto znova išče, najde in promovira najnovejše presežke domače alternativne glasbene produkcije. Kot najpomembnejši vir vzhajajočih glasbenih izvajalcev je izjemno uveljavljena institucija, ki s svojim utečenim programom kreira trende prihajajočih let lokalnega klubskega in festivalskega življenja in ob ključni medijski podpori predstavlja optimalno izhodišče za prodor najzanimivejših novih glasbenih sil na slovensko alternativno glasbeno sceno. Glavno poslanstvo Klubskega maratona je pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev in silovita podpora njihovim kreativnim talentom ter ambicijam za nadaljnji glasbeni razvoj.

Klubski maraton – najdaljša in najglasnejša glasbena odprava na domačih tleh se letos že šestnajstič podaja višje od zvezd.

http://zars.bandcamp.com/album/klubski-maraton-2016
https://soundcloud.com/klubski-maraton/sets/klubski-maraton-2016NEOPOGO (razsrediščena audio-vizualna impro-elektronska trojka)

Člani:
Jan Pogorelec (synth)
Neo Glušič (beat)
Ytbndxkj (vizualije)

Kraj: Ptuj, Ljubljana

Razsrediščena troglava avdiovizualna formacija, zaprisežena odprtokodnemu, prostoimproviziranemu ustvarjanju, svoj glasbeni izraz fluidno prilagaja prostoru in času. Analogno s prizoriščno tipskimi instalacijami se njihove abstraktne, a vendar melodične IDM-ovske zvočne krajine spontano vpenjajo v neregularne ritmične strukture in tako njihovemu aktu omogočajo razvoj ter nadgrajevanje skozi sam performans. Vzporedno z njihovo zvočno arhitekturo pa nastajajo tudi ilustrirane animacije, ki z interpretacijo tretjega člana doprinašajo k celoviti čutno-estetski izkušnji. Pridružite se jim na metažanrskem neopogo plesu.

Povezave:
https://soundcloud.com/neopogo
https://youtu.be/fvJYVx9HN7Q

NOČ (žanrom nehvaležni mračnjaški solo gorenjskega mladca)

Člani:
Jan Brišar (vse)

Kraj: Kranj

Iz gorenjskega podtalja se skozi mračnjaške meglice prebija suvereni blackmetalski enoosebnež, ki svoj črni brevir nemalokrat zaljša z ostružki obklubskih elektronskih strujanj. Ko temu doda še dobršno mero napaberkovanih terenskih posnetkov in široko prezentnih ambientalnih pasaž, se ozračje hitro shladi za nekaj stopinj, nekdo iz ljudstva, prisotnega pri okultnem glasbenem obredu, pa v deliriju zakriči: »Padla je Noč.«

Povezave:
https://facebook.com/PadlaJeNoc
https://nocband.bandcamp.com/

Vabljeni!