Raggastation no.1

14. oktober, 2016


Začetek: 22.00
Konec: 4.00
Vstop prost.

Pri opazovanju kranjske in nasploh gorenjske glasbene scene, smo prišli do ugotovitve, da je reggae, kot zvrst glasbe in njeno gibanje močno zapostavljeno ali pa ga sploh ni. Ta ugotovitev je prinesla razočaranje in močno željo po tovrstnih dogodkih, kar je pripeljalo do tega, da se je del kolektiva Raggalution odločil, da bo to spremenil. Tako je nastala ideja o enomesečnih reggae dogodkih, poimenovanih RAGGASTATION, na kranjskem Trainstationu. Dogodki se bodo pričeli 14. oktobra in nadaljevali enkrat mesečno skozi celo leto, v želji, da se reggae kultura približa kranjski (gorenjski) publiki. Na teh dogodkih se bomo trudili publiki približati reggae in vse njegove podzvrsti.

PEACE, LOVE AND UNITY!


Na prvi Ragga postaji nas bodo osrečevali:

Ras Levi - Soldier of Jah Army and strictly Roots and Culture Selector. Ras Levi je postal Rastafarijanec v poznih 80ih in od takrat naprej zbira in vrti Roots reggae glasbo (ter je seveda privrženec vseh zvrsti jamajške glasbe) in tako širi jezik ljubezni, spoštovanja in enotnosti - Jah message. Je na misiji izobraževanja preko glasbenih vibracij.

Selektor ohoRoho (okoDuboko) je strasten ljubitelj reggae glasbe iz Ljubljane, ki svojo skromno avdio zbirko dopolnjuje že več kot 15 let in ostaja zvest zbiratelj vinilnih plošč. S svojim glasbenim repertoarjem zajema obdobje od samih začetkov jamajške glasbene produkcije do angleške steppers in dub scene. Svoj izbor bazira na roots reggae-ju in dub-u s konca 70'-ih let in digitalni produkciji 80' in 90'-ih, spusti pa se tudi v ska in rocksteady vode 60' let pejšnjega stoletja.
Kot selektor je aktiven od leta 97 z gostovanji po Sloveniji in bližnji okolici.

LeU ( Raggalution)
Shao (Raggalution)

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/320054001689430/

Welcome!