Recycleman: AliEn greatest hits

18. november, 2016Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Vstopnice: 10eur na https://www.on-parole.com/si/shop/view/recycleman-alien-greatest-hits-kranj-18-11-2016-ticket, info točki KŠK ali na dan dogodka na vratih.

Po nekajletni pavzi od glasbenih odrov, se Dalaj Eegol z novo, vročo ekipo vrača kot RecycleMan in ne odstopa od zastavljenega funk / rap plana, ki ga je napovedal v svojih prvih dveh albumih Smetana za frende in Leva Scena, še pod prvotnim AliEn imenom.
Ko je davnega leta 1993 zapustil sedaj že znamenite Heavy Les Wanted, ki jih je skupaj z DJ Jamirkom ustanovil in tudi poimenoval, je več kot leto pred njimi izdal energični prvenec Leva Scena. Album ga je izstrelil na prvo mesto vseh glasbenih dosežkov samostojne Slovenije in je tako postavil skoraj nedosegljiv kriterij vsem prihajajočim rap in hip hop izvajalcem v regiji.
Kot Alien je takrat postal najbolši novi glasbenik leta, ki pa je nagrado Zlata nota na Bledu zavrnil z besedam: ‘’Ker nisem del te scene, ki mi podeljuje nagrado, jo vračam in zamenjam za skejt.’’
Obe plošči sta ob prodaji dosegli zlato naklado, kar je v Sloveniji velika redkost. Vsi albumi / CDji iz tistega obdobja, so sedaj izjemna redkost in dosegajo vintage raritetne cene na spletnih trgovinah.
Naslednja dva albuma, še pred njegovo selitvijo v daljno Indijo, sta bila eksperimentalna, saj se zavestno ni želel komercialno udejstvovati na prej ”spljuvani” sceni in rezultat sta bila elektronsko ibogainski Dalaj / Red’a’red album in ne dolgo kasneje še Dalaj / D’Rap …


Po dolgi pavzi od medijskega pojavljanja v glasbenem svetu, se je v letu 2009 z svežo in v celoti novo živo zasedbo spet presenetljivo pojavil na slovenskem področju in burno začel triletno Leva Scena 15 let turnejo po vseh slovenskih odrih. Začela se je v razprodanem koncertu na Štuku v Mariboru in z dvemi razprodanimi koncerti v novo odprtem Kino Šiška v Ljubljani. Ta dosežek velja še danes za neponovljenega. Novi single komad Slovenija dala je gol, ki je bil ob izdaji sprejet s presenečenjem publike, je s časom občinstvu zlezel pod kožo. Tako se pojavi na njegovem prvem izoblikovanem ‘hip hop’ CDju v tem tisočletju RecycleMan, kjer najdemo hite Cekini padajo z neba, s krasnim refrenom, ki ga odpoje Asiana Jurca Avci in Koomarci v sodelovanju z Amelo Agić. Na plošči so še znameniti Martin Strel, Kako nataknt kondom, Opa Opa in Skateboarding…

Lani objavljeni video singel Kinder Yay Check je bil vmesni kreativni impulz, ki mu letos za štos in kulturo sledita dva remiksa burek klasike Sirni & Mesni. Najprej se ga je lotil tech house mojster Stanny Abram in potem še RecycleMan osebno. V vmesnih obdobjih pa Dalaj Eegol, kot RecycleMan nastopa uspešno tudi na DJ področju, kjer svojo strokovnost dokazuje v funky, house, tech, disco in DNB remix žanrih yooo!

Dalaj Eegol & band:
Dalaj Eegol (ex AliEn)
Marek Fakuč / drums
Matej Slavec / bass
Jan Jarni / guitar
Romina Ponti / keyboards & bck vox

Skupaj tvorijo edino tovrstno glasbeno funk rap rock zasedbo v Sloveniji.
Z angažiranimi texti in aranžmaji se odpira novo poglavje tovrstnega žanra, kjer se z dodatki metala, rocka in jazza s kaleidoskopsko natančnostjo in eksotiko svoje vrste, skrivnostno vedno več pojavljajo na glasbenih odrih Slovenije in ‘tiho kujejo vroče železo'!

https://www.facebook.com/dalaj.eegol1?fref=ts
https://www.facebook.com/dalajeegol/?fref=ts
https://www.facebook.com/RecycleMan-130651813681217/?fref=ts
http://www.dalaj.com/
-------------------------------------------------------------------------------------
“Odlična zasedba v živo! Bobnar je off the hook” - DJ SSF, glasbenik

“Ful so hudi z novim bendom” - Klemen Klemen, glasbenik

“The best v živo! To rabmo!” - Jizah, novinar

”Kitarist je tabol, keri vpadi na Santano” - Dejzi Balzi, glasbeni poznavalec

”Top selekcija alienovih najbolših komadov” - Miha Mally, fotograf

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1183239051750470/