koncert Raggalution + Unity Sound + video release

9. december, 2016
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Prispevek: 5 eur

Ropopopopopopompaiiii, Raggalution back inna the station!
December je tu in z njim tradicionalni Raggalution koncert.
Nov album žal še ne bo nared, imajo pa zato za vas nekaj drugega: Videospot! Tale koncert bo tako release party za njihov prvi videospot, ki bo predstavil pesem Eyes of a Warrior iz naše prihajajoče plošče :)
Poleg tega bodo tudi premierno v živo zaigrali njihove najnovejše pesmi. Ubistvu jim je res gadno, da še niso posneli novega albuma, pa vam ga bodo kar celega zaigrali v živo.

Na odru se jim bo pridružil special guest, kranjski MC Ali Massive, po koncertu pa tokrat international reggae DJ program, straight from Serbia to da Trainstation, Unity Sound!


Unity Sound sestavlajta selektor Darez in Mc Lewangz. Dvojec že 5 let ustvarja skupaj a nikoli pod skupnim imenom. Ideja za kolektiv je vedno obstajala in tako je konec leta 2014 kolektiv dejansko nastal. Skozi leta sta sodelovala z Hornsman Coyotom, Digitron Soundsystem, Zenicafaria Sound, Bass-ul-Ulema, Slavonia Vibes Syndicate, Chakka, Boca Soundsystem, Bass Matters Soundsystem, Jahmessenjah Sound in mnogi drugimi… Nastopala sta na festivalih, kot so: Trenchtown, EXIT, Seasplash, Gotiva, Regeneracija Dunava, Ritual Fest itd. Njuna selekcija je razpeta vse od roots-a pa do modernega UK steppera, pogosto spremljana z gosti na trobenti, mikrofonu in tolkalih.

Darez Selecta prihaja iz Subotice, od leta 2010 aktivno sodeluje na reggae-dub sceni. Za seboj ima številne nastope širom regije, ni pa manjkal niti na festivalih, kot so : Trenchtown Festival, Regeneracija Dunava, Ritual Fest, Vodova Fest, Seasplash Festival, Reunited Festival, Gotiva Fest, Exit... Imel je priložnost nastopati z mnogimi znanimi artisti kot so : Hornsman Coyote, Digitron Soundsystem, Zenicafaria Sound, Ital Vision, Zentash Gigawatt Dubz , Jaribu Sound, Kantri Man, Lewangz, Chakka, Mefa, BHC Sound System, Jahmessejah Sound System, One Woman Army In Dub itd. Oder pa je delil tudi z bandi kot so: Del Arno Band, Raggalution, Killo Killo Banda, Decja Radost, Zion Crew, Sopot... Njegov zvok je značilen zaradi fuzije rootsa, reggae, dub, steppas dub glasbe. Aktivno se zavzema za širjenje rasta kulture in reggae-dub scene v Subotici in organiziranjem mnogih dogodkov. https://www.mixcloud.com/DarezSelecta/

Lewangz prihaja iz malega mesta okoli Sombora, ki je poznano kot dom reggae festivala Regeneracija Dunava, katerega tudi organizira. Je v stalni postavi benda Zion Crew, kjer so se mu tekom let vloge stalno menjale. Na domači reggae dub sceni je aktiven že 10 let. lahko ga vidite v različnih vlogah, od mc-ja, do tolkalista, kitarista, selektorja in producenta. Sodeloval je skoraj s celotno sceno v regiji in nastopal na vseh vidnejših festivalih v regiji.

Darez in Lewangz sta dobra prijatelja kolektiva Raggalution, ki so ju spoznali na njihovi prvi turneji po balkanu leta 2014. Gre za samo smetano vojvodinske Reggae DJ scene in nekaj malo drugačnega od naših domačih selektorjev (ki so tudi legende, da ne bo pomote).

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/333372727031314/

Vabljeni!