Repetitor, Le Serpentine

17. december, 2016
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Prispevek: 8 eur

REPETITOR, garažni rock/post - punk 
Trio iz Beograda je nedvomno eden najzanimivejših in najprodornejših mladih bendov iz Balkanskega polotoka. S svojima dvema ploščama ''Sve što vidim je prvi put'' (Odličan Hrčak, 2008) in ''Dobrodošli na okean'' (Moonlee Records, 2012) so se Repetitor hitro zavihteli na vrhove lestvic, bili deležni izrazito pozitivnih kritik, s številnimi energetsko nabitimi koncerti, ki so nedvomno eno najmočnejših orožij skupine, pa tudi hitro širili svojo bazo oboževalcev. Repetitor so odigrali nešteto koncertov širom Balkana, izvedli tri evropske turneje, ter nastopili na vseh ključnih festivalih v regiji (Sziget, Exit, Pohoda, Rock For People, Loftas, Europavox, INmusic, Terraneo, SuperUho, Lent...). V oktobru 2016 diskografsko udarijo še tretjič z albumom ''Gde ćeš'' (Moonlee Records, 2016).


Repetitor so postopoma oblikovali lasten prepoznaven zvok, v katerem združujejo energični rock’n’roll, post-punk in še marsikaj vmes. Nabriti beograjski trio ponuja žanrsko raznolike in neobremenjene komade, sestavljene iz nabrite medigre instrumentov in vokalov, ki postopoma gradijo neprobojni in kotaleči zvočni zid, ki ruši vse pred seboj. Za njihovo glasbo je težko najti neposredno referenco, toda pozoren poslušalec bo lahko v njej prepoznal širok spekter skupin, ki segajo od zgodnjih Mudhoney, Šarlo Akrobata, Fugazi, Sonic Youth,Pixies in zgodnje Nirvane pa vse do Black Sabbath ali celo Suicide. Čeprav vse to na prvi pogled deluje nezdružljivo, Repetitor to naredijo z izredno lahkotnostjo in postrežejo z zvočno izkušnjo, ki bi težko bila bolj razveseljiva. Surovi rock s samosvojim pristopom, ki je izstreljen iz dna duše.

Repetitor vsekakor predstavljajo najboljše kar lahko ponudi sodobna beograjska garage rock scena. Mogoče je sicer še malo prezgodaj, nikakor pa ne pretirano, če napovemo, da Repetitor prav zdaj ustvarjajo še nenapisano poglavje rockovske kulture širše regije. Upoštevajoč popularnost in vpliv, ki so ga ustvarili v tako kratkem času, lahko to pričakujemo celo prej kot bi kdorkoli napovedal.

Repetitor so:
Boris Vlastelica - kitara, vokal
Ana-Marija Cupin - baskitara, vokal
Milena Milutinović - bobni

Povezave:
http://repetitor.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/repetitorbgd

Video:
https://youtu.be/Tx-IO9h67zs (Beskraj)
http://youtu.be/0KjdbAnipew (U pravom trenutku)
http://youtu.be/3s_oMvz1RgI (Biću bolji)
http://youtu.be/j0HdrFCqaps (Opet jak)
http://youtu.be/M94SdXLm0tg (Ogledalo)
------------------------------------------------------------------------------------------
LE SERPENTINE, alternative, indie
Le Serpentine se ob številnih dosežkih na slovenski glasbeni sceni ponavadi še najrajši pohvalijo s tem, da imajo v svojem logotipu kačo. Kaj je s to kačo? Sigurno so to metalci, imajo dolge lase, se derejo in zbijajo? Ne! Kdaj si pa še videl kačo z dolgimi lasmi? Le Serpentine oziroma kačice so band. Če jih še ne poznaš, je najbolje, da prideš na njihov koncert. Tam te bodo pičile in se najverjetneje zapičile v tvoj spomin. Za tiste, ki rajši ostajate doma na kavču in buljite v svoje ekrane, vam kačice prinesejo televizorje kar na koncert.

Člani:
Tjaša Teropšič - vokal
Anže Kern - bobni
Grga Jokić - bass
Žiga Jokić - kitara

Povezave:
https://www.facebook.com/serpentineband/
https://leserpentine.bandcamp.com/releases
https://soundcloud.com/le-serpentine

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=JNbwHUPM1ko
https://www.youtube.com/watch?v=l02N3jj4Uzg

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/945179072248740/

Vabljeni!